573 estudiants, sense plaça el proper curs a Santa Coloma

  • S. Simonet / JMR

Una delegació de l’Ajuntament de Santa Coloma visita aquest matí -l’hora prevista eren les 11- la Conselleria d’Educació per reivindicar més places d’ensenyament post-obligatori, ja que les previsions apunten que 573 alumnes no tindran lloc el curs que ve per estudiar Formació Professional de grau mig i superior ni en Formació Inicial. Les places de Bachillerat  ofertades sí satisfan la demanda.

L’alcaldessa aprofitarà aquesta visita per fer més reivindicacions sobre el nou institut que s’ha de construir al Raval i sobre els mòduls que han de venir a Can Zam per poder cobrir les necessitats del curs proper i que s’endarriran al’octubre.

La delegació colomenca esta composta per l’'alcaldessa, Núria Parlon; la tinent d'alcaldessa, Bárbara Ferrer; i la regidora d'educació, Mireia González, estan citades amb el conseller d'Educació de la Generalitat, Josep González Cambray,  per reivindicar i tractar la situació que té ara mateix la ciutat en l'àmbit educatiu.

El punt més important és la demanda de places d'estudis post-obligatoris a la nostra ciutat que està molt per sobre de l'oferta que existeix. Concretament, hi ha un dèficit de 573 places, tant de Formació Professional en els graus mig i superior (460), com de Formació Inicial (113).

Aquesta situació es produeix a quasi tota Catalunya, on és calcula que manquen 20.000  i per aquesta raó, l'objectiu és aconseguir el doble de places ofertes, tant als centres públics com concertats.

El nou institut amb problemes

També es vol tractar el tema del nou Institut de Santa Coloma, que fins ara només està previst que aculli alumnes fins a 4rt d'ESO. L'objectiu és intentar instaurar els estudis de batxillerat pel curs escolar 22/23, per evitar que els alumnes que estudien 4rt d'ESO hagin de tornar a col·locar-se en altres instituts de la ciutat..

L'altra gran preocupació que té el consistori és el fet que els nous barracons que, fins que no estigui construït "el 9 Institut" al Raval, hauran de donar cabuda als estudiants de 4rt d'ESO, no arribaran fins l’octubre. Davant del fet, està previst utilitzar les instal·lacions de l'Escola Oficial d'Idiomes –que és just al davant- fins que aquests no arribin, però en la visita d’avui se sol·licitarà que s’avanci l’arribada dels nous mòduls a l’inici de curs.

Les perspectives d'aconseguir alguna cosa en aquesta reunió no són gaire bones, opinaven fonts de l’Ajuntament consultades per El mirall.net.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: