El Museu organitza una exposició sobre la Festa Major d'Estiu

  • Albert Gracia

Des del divendres 4 de setembre, el Museu Torre Balldovina presenta una exposició en línia sobre la Festa Major d’Estiu de Santa Coloma. La mostra s’introdueix amb una breu pinzellada sobre el sorgiment i la història d’aquesta festa major, estructurada en tres blocs: Les primeres festes majors d’estiu, La Festa Major durant el franquisme i La recuperació de la Festa Major per a tothom. A continuació presenta els programes de festa major de cada any, les seves portades i els actes que s’hi celebraren, els quals es complementen amb algunes fotografies i vídeos que permeten, en el seu conjunt, endinsar-se en més de cent anys de festes.

Tots aquests documents, conservats la majoria al fons del Museu, són aportacions d’entitats o particulars i fruit de la recerca, i que enguany es posen a l’abast de la ciutadania virtualment a causa de la pandèmia. D’entre aquests documents té especial rellevància el llegat de programes de festa major del folklorista local Joan Pairó, el qual ha permès fer aquesta exposició.

La mostra, que neix amb la voluntat de créixer amb noves aportacions ciutadanes, vol esdevenir una proposta de gran valor documental i històric per a la ciutat. L’exposició es pot visualitzar a través d’aquest enllaç: exposiciofestamajor.gramenet.cat.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: