La Fundació Grama arrenca avui dilluns la seva pretemporada

  • J.M.Roca

Aquest dilluns, 19 de juliol, a dos quarts de set, la Fundació Esportiva Grama començarà oficialment la temporada 2021-2022. A les ordres del tècnic Juan Manuel Pons, que continuarà per tercera temporada al club colomenc, la plantilla s’exercitarà al Nou Municipal durant la pretemporada.

L’equip està esperant conèixer el sorteig de la nova competició, la Tercera RFEF, que començarà el dia 5 de setembre amb 17 equips al grup V, el que correspon a la Territorial Catalana. La competició és considerada de caràcter estatal, tot i que estarà tutelada en la fase de grups i el play off inicial per la FCF. Només la darrera eliminatòria del play off d’ascens, que enfronta els classificats amb equips d’altres comunitats, es farà sota la supervisió de la Federació Espanyola.

Així són les bases de competició

La temporada constarà de 34 jornades amb dues de descans, en ser un grup descompensat. Pujarà el campió i tindran opció fer-ho els classificats del segon al cinquè lloc.

Baixaran 4 equips del 14è al 17è classificats. Llevat que hi hagi descensos no compensats (que baixin més equips de Segona RFEF dels que pugin). Aleshores s’arrossegarien cap a Primera Catalana tants equips com hi hagi de més per deixar un grup de màxim 16 equips.

Per la segona plaça d’ascens, els equips classificats disputaran un play-off que donarà opció a una segona plaça. S'enfrontaran a partit únic i en seu per designar. Els guanyadors de la primera eliminatòria s’enfrontaran en la segona. Guanyen els equips que fan més gols, en cas d’empat es juga pròrroga i de persistir la igualada passarà ronda l’equip millor classificat en la lliga regular.

L'equip català que resulti vencedor s’enfrontarà a un altre de diferent comunitat. El sorteig es diu pur, però condicionarà la posició al final de Lliga: els millors jugaran contra els pitjors. Serà a partit únic en seu per designar i amb els mateixos criteris pel desempat. Si ocupaven la mateixa posició en la lliga regular, aleshores es tiraran penals.

Inscrits, canvis...

Cada club podrà tenir inscriure 16 jugadors majors de 23 anys i 6 menors d’aquesta edat. Cada jugador tindrà un número de l’1 al 22 designat (si a la samarreta hi posa el nom o n o queda a criteri de cada club). L’1 i el 13 seran per als porters. Si n’hi hagués tres, lluiria el 22. Si es convoqués a jugadors del Juvenil haurien de dur números a partir del 23.

Es podran fer cinc canvis (un més en les possibles pròrrogues) amb tres finestres.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: