L'atur es dispara a l'abril i puja en 840 persones a la ciutat

  • Xavi Chica

Santa Coloma ha encadenat el seu quart mes consecutiu de pujades en les dades de l'atur (tot el que portem de 2020) i en el mes d'abril es va incrementar la xifra d'aturats a la nostra ciutat en 840 persones. L'impacte de la pandèmia de coronavirus és indiscutible ja que l'augment duplica el registrat en el mes de març.

Des de gener de 2020, la xifra total de desocupats ha augmentat en 1.460 persones. En aquests moments a Santa Coloma hi ha 9.092 persones registrades sense feina, xifra que ens fa retrocedir fins a nivells de març de 2017. Un mal inici d'any i sobretot la situació d'emergència sanitària ha destruït tres anys de tendència positiva en les dades d'ocupació.

La situació per tant és molt delicada, perquè, a més, les llistes de l'atur no inclouen els treballadors afectats per un ERTO. Els expedients de regulació temporal no se sumen a la dada oficial d'atur perquè els treballadors afectats tornaran als seus llocs de treball quan acabi l'estat d'alarma. No disposem de la dada oficial exacte de treballadors colomencs afectats per un ERTO, encara que és segur que són milers a hores d'ara.

Els expedients de regulació temporal d'ocupació no comptabilitzen en les llistes de l'atur, però caldrà fer un seguiment de les empreses, sobretot petits negocis, que aconsegueixin sobreviure a l'actual crisi sanitària i els que no ho facin, perquè en aquest últim cas la desocupació augmentarà irremeiablement. El Mirall.net ja coneix alguns casos d'establiments que no tornaran a aixecar la persiana aquest mateix mes de maig i és molt probable que la tendència a l'alça en les dades de l'atur es mantingui durant bona part del 2020.

Fotografia: Andreu Fernàndez. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.