Telèfons de contacte per informació sobre

Covid-19

Recomanacions oficials contra el

Coronavirus

Les dades de l'atur trenquen la bona dinàmica al juliol

  • Xavi Chica

Les dades de l'atur a Santa Coloma van trencar al juliol la bona dinàmica dels darrers mesos i van pujar en 72 persones fins a situar-se en un total de 7.212 persones registrades sense feina, en la línia general del que ha passat a Catalunya. El mercat laboral ha millorat en el darrer any però aquest juliol sembla indicar l'inici d'un cert refredament de l'economia. 

Més de la meitat dels aturats colomencs tenen 45 o més anys (3.698 persones). També hi ha moltes més dones a l'atur (4.100) que no pas homes (3.112). En aquest sentit, la posada en marxa del nou centre feminista de la CIBA ha de donar un impuls a l'emprenedoria en femení i pot ajudar a rebaixar aquesta evident escletxa que encara pateixen les dones respecte dels homes. 

Cal remarcar que Santa Coloma de Gramenet ja té una taxa d'atur més baixa que, per exemple, la ciutat veïna, Badalona. La taxa d'atur es fa pública trimestralment i hores d'ara a la nostra ciutat hi ha una taxa d'atur de l'11,97%. A Badalona, la taxa d'atur actual és del 12,04%. En el pitjor moment de la crisi en termes d'ocupació, al març de 2013, a Santa Coloma patia una taxa d'atur del 23,36%. 

Fotografia: Andreu Fernàndez. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.