ARC Homes farà 35 pisos nous al carrer President Companys

  • Josep Maria Roca

El sector immobiliari torna a dinamitzar-se a Santa Coloma des de fa ja uns quants mesos. Les grues han passat a ser de nou una imatge recurrent quan es mira cap al cel colomenc i les noves promocions, especialment les que es fan en petits solars o en edificis antics, són cada cop més nombroses.

Una d’aquestes promcoions la farà l’empresa Arc Homes, que ha adquirit dos edificis al carrer President Companys de la nostra ciutat. Es tracta dels números 22, l’antic magatzem de l’empresa Tresens, just davant del Teatre Sagarra, i del número 8 que, metres més cap a la plaça de la Vila, ha estat la seu fins a final del mes passat del consultori municipal per a malalties mentals.

La promotora vol que la rehabilitació integral d’ambdós immobles (en els dos casos s’aprofitaran els fonaments i l’estructura) sigui unitària tant en imatge com en la seva comercialització. Això sí, en l’obra que es faci a l’edifici Tresens s’hi farà una piscina climatitzada al terrat. El projecte, que ha donat a conèixer la pròpia empresa, es troba en la fase de definició arquitectònica que ha d’avaluar la distribució definitiva dels espais que s’integraran en la promoció.

El conjunt d’edificis permetrà construir uns 35 pisos de dues i tres habitacions (uns 22 on era Tresens) que tindran a partir de 65 metres quadrats. A més, sumant els dos espais es comercialitzaran més d’una quarantena d’aparcaments en els soterranis i els corresponents locals que s’ubicaran a la planta baixa dels dos immobles.

El total econòmic d’aquesta operació suposarà un volum de negoci que s’enfilarà per damunt dels 14 milions d’euros, segons estimació de César Torralbo, director d’adquisicions d’Arc Homes. Vinculat familiarment amb Santa Coloma, considera que la zona on es farà la promoció no té res a envejar a altres indrets perifèrics de poblacions pròximes a Barcelona, tant per la seva ubicació prop del riu, dels mitjans de transport públic del centre de la ciutat, com per l’entorn.

Es valora que els preus dels pisos puguin oferir-se a partir de 200.000 euros. Evidentment, sumar-hi el pàrquing, la piscina comunitària i més metres aniran fent créixer el preu final. 

Fotografia: Andreu Fernàndez. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.