L'atur baixa en 400 persones en els dos mesos previs a l'estiu

  • Xavi Chica

La desocupació segueix la seva progressiva caiguda a Santa Coloma i en termes interanuals, de maig de 2018 a maig de 2019, ha baixat en 508 persones. Només en els dos últims mesos, abril i maig, les xifres han baixat en més de 400 persones a la ciutat, situant-se la xifra total de persones sense feina i registrades en 7.403 colomencs, al voltant d'un 13 per cent de la població activa.

Lluny queden ja les dramàtiques xifres de març de 2013, el pitjor moment de la crisi econòmica per a la ciutat, data en la qual van saltar les alarmes perquè va fregar-se la xifra de 14.000 desocupats al municipi (13.914, per ser exactes). L'atur ha baixat gairebé a la meitat des de llavors i, si la recuperació no trontolla (les previsions fixen creixements moderats del 2 per cent a Catalunya per als propers anys), aviat podríem acostar-nos al moment de màxima ocupació a la ciutat en el que portem de segle: al maig de 2007 només hi havia 4.840 persones registrades sense feina a Santa Coloma, una època de bonança que pràcticament ha caigut en l'oblit.

És cert que ens trobem en l'època de l'any amb més activitat, a les portes de l'estiu i amb la contractació de temporada disparada. Però la tendència és positiva i l'entrada en vigor del nou salari mínim (900 euros per 14 pagues) també hauria d'ajudar a pal·liar la precarietat que ve caracteritzant el mercat laboral els últims anys.

La inauguració pròxima de la CIBA, centre enfocat per ajudar a dinamitzar l'ocupació femenina, i la posada en marxa del nou centre per dur a terme polítiques ocupacionals a l'antic pavelló B de l'Esperit Sant són noves iniciatives que poden servir per millorar una mica més les xifres d'atur en anys pròxims.  

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.