Telèfons de contacte per informació sobre

Covid-19

Recomanacions oficials contra el

Coronavirus

El comerç local es posa les piles contra les bosses de plàstic

  • Xavi Chica

Pas ferm del comerç colomenc per reduir de manera dràstica les bosses de plàstic d'un sol ús. Ja hi ha un bon nombre d'establiments i parades de mercat que deixaran de dispensar-les, ni tan sols pagant.

Aquest març va arrencar a Santa Coloma la segona part (la primera va estar encapçalada per l'Ajuntament) de la campanya La borsa o la vida, que preveu diverses accions de sensibilització sobre un problema molt greu ja que el planeta, especialment els seus mars, acumula ingents quantitats de plàstics i microplàstics que danyen la fauna i flora marines. Una bossa de plàstic que triga només un minut a fabricar requereix de 150 anys per a la seva total degradació i, evidentment, acaba arribant a parar al mar.

En aquest sentit, el paper dels comerciants i dels consumidors és crucial. El proper 7 d'abril, a la Plaça del Rellotge, hi haurà un taller de reciclatge de plàstics, especialment destinat a nens i nenes. També hi haurà accions en els mercats no sedentaris i en altres punts de la ciutat, i a canvi de bosses de plàstic la ciutadania podrà rebre una bossa ecològica.

Es calcula que a l'àrea metropolitana de Barcelona es fan servir, anualment, 80.000 tones de plàstic, de les quals només es recuperen 17.000. L'afectació dels residus plàstics en els animals i vegetals i la conseqüent incorporació a la cadena alimentària d'aquests residus comença a ser un problema de salut pública de primer ordre, i que si no s'actua s'agreujarà en el transcurs dels propers anys.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.