Més autobusos i més sostenibles a Santa Coloma des del febrer

  • Xavi Chica

L’Ajuntament de Santa Coloma i l’Àrea Metropolitana de Barcelona volen que tots els autobusos que circulin pel nostre municipi siguin sostenibles abans de 2030. Amb aquest objectiu, avui s’han presentat a Can Zam els nous vehicles híbrids i elèctrics de les línies M19, M28 i M30 (que recordem que substitueixen a les antigues B19, B28 i B30), i que a partir ja d’aquest febrer milloraran la freqüència de pas d’aquestes línies a Santa Coloma. Per exemple, la freqüència de pas serà cada 10 minuts a les línies M19 i M30 en lloc de 12 minuts els dies d’entre setmana. També hi haurà més freqüència els caps de setmana.

L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ha recalcat que al nostre municipi cada cop hi ha més gent que utilitza l’autobus com a mitjà de transport. “Estem donant passes molt importants, com per exemple la nova línia que ens ha connectat amb Torribera, i l’objectiu és continuar treballant per assolir un transport públic assequible i alhora sostenible que ens permeti lluitar contra la contaminació i millorar la qualitat de l’aire”, ha manifestat Núria Parlon, acompañada pel vicepresident de Mobilitat i Transport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Antoni Poveda. A l’acte de presentació també hi han estat presents els representants de l’empresa Tusgsal.

Aquesta acció correspon a la renovació de la flota d’autobusos metropolitans de gestió indirecta i a la segona fase de nova xarxa de bus metropolità d’altes prestacions, que es vertebra amb el servei de bus metropolità Exprés (AMB Exprés) i el servei AMB Metrobús. Aquesta xarxa metropolitana de bus d’altes prestacions, que es va començar a implantar al març del 2018, facilita una connexió més directa i amb més freqüència amb el centre de la metròpolis i en els principals corredors metropolitans. Durant el primer trimestre del 2019, l’AMB posarà en marxa un total de 13 noves línies d’altes prestacions.  

 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.