Telèfons de contacte per informació sobre

Covid-19

Recomanacions oficials contra el

Coronavirus

La CUP vol entrar al Congrés per fer miques el règim del 78

  • Xavi Chica

La CUP-Gramenet va organitzar ahir un acte al Museu Torre Balldovina per explicar per què es presenten per primera vegada a les eleccions generals a l'Estat, i què faran si obtenen representació aquest diumenge 10 de novembre. 

En aquest acte, presentat per l'exdiputada colomenca de la CUP Gabriela Serra i que va iniciar-se amb un poema de Joan de la Vega, van prendre la paraula dos dels candidats a les generals del partit per Barcelona, l'exalcalde de Sabadell Maties Serracant (número 6 de la llista) i l'activista veïnal Eva Fernández (número 9). 

Un dels principals objectius de la CUP, va explicar Serracant, és "fer una esmena a la totalitat al règim del 78", idea que també va repetir la candidata Fernández. "Demanem el vot per dir que no ens rendim, que plantem cara i que volem fer ingobernable el Congrés dels Diputats", va afegir Serracant, que va destacar el context d'excepcionalitat actual. "Hem entrat en una dinàmica clarament involutiva, vivim diverses crisis alhora i ja no és temps de somriures davant tanta repressió, tanta xenofòbia, davant el creixement del feixisme, davant els desnonaments, la contaminació o la destrucció del nostre entorn", va indicar el candidat. 

Eva Fernández va recalcar "que els parlaments no són el nostre espai natural, el nostre espai natural són els carrers i els barris. Ens presentem perquè volem provocar una crisi de governabilitat i per teixir aliances amb les classes populars espanyoles". Fernández va afegir que el seu partit mai "criminitzarà els joves perquè la nostra lluita és la dels carrers". 

D'altra banda, Gabriela Serra va explicar durant l'acte que avui divendres té previst visitar l'expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, a la presó de Mas Enric. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.