Telèfons de contacte per informació sobre

Covid-19

Recomanacions oficials contra el

Coronavirus

Núria Parlon creix, entra ERC i Som espera l’escrutini

  • Josep M. Roca

Núria Parlon seguirà en el càrrec d'alcaldessa de Santa Coloma -hi està des del 2009- en aconseguir el PSC sumar de manera aclaparadora més de la meitat dels vots emesos pels colomencs en la jornada d'eleccions municipals d'aquest diumenge.

El PSC ha obtingut una majoria absoluta que supera a la que ja tenia. Però el nombre final de regidors el confirmarà la Junta Electoral de Zona dimecres vinent quan es faci el recompte oficial de vots. El triomf de la formació socialista és innegable, tot i que haurà d'esperar per saber si suma 16 o 17 regidors, ja que les dades de l’Ajuntament i les del Ministerio de l’Interior (a les 01:45 hores) eren discrepants.

La web municipal atorga per només 2 vots (dels 2.251 que diu ha rebut) un regidor a Som i 16 al PSC, mentre que des de Madrid els resultats provisionals donen 17 regidors a la formació socialista, ja que per Madrid Som només ha rebut 2.244 vots, set menys. Som és la gran perdedora d'aquests comicis, ja que ha perdut 5 (en la versió més optimista per a la coalició) dels 6 regidors que tenia i patirà per no quedar-se sense representació al consistori colomenc.

Pel que fa als altres 10 escons, Ciutadans serà el primer partit de l’oposició amb 4 regidors, un més que fins ara. En Comú Podem aconsegueix 3 regidors i ERC entrarà de nou al consistori després de 80 anys, i ho farà amb 3 regidors.

Escrutini final i possibles impugnacions

El regidor que balla pot portar cua i fins i tot provocar impugnacions per part de les dues formacions que se'l disputen. PSC i Som apuraran, ja ho han manifestat a El mirall.net a les providències legals per tal de defensar els seus interessos.

Comparades les dades que fan públiques les webs de l’Ajuntament i del Ministeri les xifres varien (en alguns casos de manera incomprensible). Per exemple, per l’Ajuntament hi havia 78.029 electors, mentre que el Ministeri diu que són 78.009. Una quantitat que no s’entén com pot discrepar.

La resta de dades poden ser diferents degut a la intervenció humana, tot i que en l’era de la tecnologia digital pugui resultar estrany. Mentre que PSC, Ciutadans, ERC i PP tenen computats el mateix número de vots; En Comú Podem té 20 vots menys al Ministeri i Som en té 7 menys (aquí és on balla el regidor). La suma de la resta de formacions té 10 vots menys en les comptes del Ministeri i, en canvi, hi ha 1 vot en blanc menys i 5 vots nuls més. Un autèntic despropòsit.

El recompte oficial, repàs acta per acta de les 134 taules, donarà els resultats definitius. Probablement, la cosa no acabarà així ja que un incident en una de les taules al Districte III podria allargar el procés si els partits implicats impugnen el resultat i s’anul·len els vots emesos o es fa repetir la votació.

Una taula de Singuerlin podria ser impugnada

Una taula de la biblioteca de Singuerlin podria ser impugnada pel fet que una dona ha introduït dos vots al mateix temps en l’urna a les municipals, segons que han explicat apoderats de diverses formacions.

Hi ha hagut més incidents en aquesta jornada electoral -força més que en altres comicis- que recolliran aquest lloc web en properes actualitzacions i la pròxima edició en paper d’El mirall.net.

Fotografia: Manuela de Madre felicita a Núria Parlon pels extraordinaris resultats a Santa Coloma. Foto d'Andreu Fernàndez

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.