El judici al colomenc Trapero es reprendrà el proper 8 de juny

  • Xavi Chica

El judici al Major dels Mossos d'Esquadra Josep Lluís Trapero i l’antiga cúpula d’Interior es reprendrà el 8 de juny amb les conclusions del ministeri fiscal. En una providència, l’Audiència Nacional fixa també per al dia 15 de juny l’anunci de les conclusions de les defenses i l’informe del fiscal i per als dies 16 i 17 de juny, els informes de les defenses i el torn d’última paraula.

Durant la vista oral, la Fiscalia va mantenir l'acusació per rebel·lió malgrat que els testimonis van anar poc encaminats a provar aquest delicte. Ningú va parlar, per exemple, de la violència, un requisit imprescindible perquè hi hagi una rebel·lió, i tampoc es va provar la connexió entre els Mossos i el Govern per tirar endavant l'1-O i la posterior declaració d'independència. De fet, tant Trapero com diversos testimonis policials van confirmar l'existència d'un pla per detenir l'expresident Carles Puigdemont i la resta de consellers, si així ho ordenava el jutge.

Les noves sessions se celebraran a la seu de l’Audiència Nacional a partir de les 10 del matí, però les defenses i els acusats podran participar-hi per videoconferència des d’un òrgan judicial de Barcelona. El judici es va suspendre el passat mes de març sense nova data per reprendre’l. La decisió es va prendre el 13 de març, tres dies abans que es presentessin les conclusions definitives.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.