Bona entesa i pacte unitari anticrisi en el Ple telemàtic

  • Josep M. Roca

Els dos Plens municipals, fets de manera telemàtica, van permetre veure un posicionament més afí dels quatre grups que tenen representació al consistori.  El bon rotllo només es va trencar al final quan una circumstancial al·lusió de Jesús Sánchez (En comú Podem) a la gestió de la Generalitat, va provocar la rèplica “tot i que no toca”, de la republicana Gemma Espanyol. Els retrets va acabar-los Dimas Gragera (Ciutadans) indicant que si no hi havia capacitat per evitar els enfrontaments ell també hi entraria.

Va ser una anècdota que probablement s’hauria d’haver evitat, però en ser al final de la sessió es més notòria. De fet, minuts abans, amb les veus dels quatre portaveus, s’havia llegit per trossos una declaració institucional que pretén ser la primera pedra dl que s’anomena Pacte local per a la recuperació econòmica i social de Santa Coloma.

La idea és que els quatre partits, incloent també altres actors ciutadans, s’avenen a treballar conjuntament amb l’objectiu de proposar mesures per superar la greu  crisi que està provocant la pandèmia i ho faran consensuant aquestes propostes.

La Declaració feta avui al Ple inclou que l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet s’adhereix al Manifest “Cooperació contra el coronavirus”, impulsat pel Fons Català per la Cooperació.

Primer ple telemàtic

La celebració telemàtica va funcionar perfectament i en pantalla es mostrava la imatge dels 26 regidors presents i la del secretari municipal Javier Ezquiaga. Faltava el regidor Joan Calzado, del partit socialista, que està convalescent de la malaltia que va obligar a internar-lo en la unitat de cures intensives de Can Ruti.

La transmissió per Youtube va tenir pics de 100 persones simultàniament veient-lo i un total de 422 visitants únics al llarg de l’hora i mitja llarga d’emissió. El vídeo queda penjat i es pot recuperar a través de la pròpia plataforma o entrant per la web municipal.

Informe de les mesures impulsades

En el Ple es va  presentar un informe de les mesures urgents impulsades per l’Ajuntament en els darrers dos mesos per fer-hi front a la situació d’emergència social, econòmica i sanitària provocada pel Covid-19, amb les actuacions realitzat a les darreres setmanes, en una situació extrema gravetat, per salvar vides i minimitzar les conseqüències de la pandèmia provocada pel Covid-19 a la ciutat de Santa Coloma de Gramenet. Hi ha també l’agraïment a persones i entitats que han fet aportacions, donacions o col·laboracions en aquest sentit.

El clima d’enteniment i diàleg entre els diversos grups municipals s’ha fet extensiu a l’hora de valorar l’informe. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.