Santa Coloma exigeix mantenir el seu jutjat de violència de gènere

  • Xavi Chica

El ple de Santa Coloma del passat dilluns va llegir i aprovar una Declaració Institucional per rebutjar la desaparició del jutjat de Violència de Gènere de proximitat per a les dones més vulnerables i que més ho necessiten. Tots els grups municipals van acordar instar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) no elevar a Consell General de Poder Judicial la proposta de supressió i trasllat de determinats jutjats de Violència de Gènere (VIDO), tal com recull el seu document "Comarcalització dels Jutjats de Violència a la Dona".

Aquesta proposta inclou la supressió dels jutjats VIDO de diverses ciutats, entre elles Santa Coloma, i suposa una situació de vulnerabilitat per a les dones víctimes de violència d'aquestes poblacions, ja que hauran de desplaçar-se fins a una altra ciutat, el que els dificultarà el ja difícil pas de denunciar. En el cas de Santa Coloma, les dones colomenques haurien d'acudir a Badalona si s'aprova la supressió del jutjat local.

La Declaració Institucional també sol·licita a la Generalitat que prioritzi la lluita contra la violència masclista i que impulsi l'aprovació d'un pacte català contra la violència a la dona.

Des de 2003, que és la data en la qual van començar a divulgar-se les dades, han estat assassinades 1.037 dones per violència masclista a tot l'Estat, 163 d'elles a Catalunya.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.