Telèfons de contacte per informació sobre

Covid-19

Recomanacions oficials contra el

Coronavirus

El ple acorda donar un fort impuls al parc públic d'habitatge

  • Xavi Chica

El ple municipal d'ahir va aprovar, amb el vot positiu de tots els grups municipals, una situació que no es dóna massa vegades en matèria d'habitatge, una moció que recollia sis propostes i demandes de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAHV-Gramenet) i amb què es vol pal·liar la sagnia de desnonaments que continua patint la ciutat. El regidor socialista Toni Suárez va posar xifres a aquest greu problema: 363 casos de desnonament a Santa Coloma en el que portem de mes, dels quals s'han executat el 12 per cent. La PAHV-Gramenet també parla de 14 llançaments de mitjana cada setmana a la ciutat. Xifres estratosfèriques que suposen un patiment molt gran per a molta gent. Per exemple el proper 11 de desembre, a les portes del Nadal, hi ha previst el desnonament d'una dona embarassada, present ahir a la sala de plens. 

No tots els partits van estar d'acord al cent per cent amb la part dispositiva de la moció, però tant el govern socialista com Ciutadans, En Comú Podem i Esquerra Republicana van donar llum verda al text, que demana crear una Llei Estatal d'Habitatge, disposar d'un cens exacte dels habitatges on no viu ningú, obligar els grans tenidors a posar en el mercat els pisos buits o abandonats, augmentar el parc públic de lloguer social i donar un nou impuls a la Taula Local d'Habitatge, entre d'altres exigències. 

El regidor Toni Suárez va donar diverses pinzellades en la seva intervenció (que va ser aplaudida per alguns membres de la PAH, també un fet infreqüent) dels objectius en matèria d'habitatge que s'ha marcat el govern socialista en aquest mandat, entre ells establir un full de ruta que "ha de servir per materialitzar un pla d'habitatge, que serà una eina molt important". Suárez va explicar que hi ha un compromís per augmentar el parc públic d'habitatge a Santa Coloma amb una inversió superior als 800.000 euros, la qual servirà per adquirir nous habitatges i fer rehabilitacions, va assegurar que es reforçarà la Taula Local d'Habitatge, va destacar projectes com el dels pisos tutelats del Miguel Hernández o la implementació de noves àrees de conservació i rehabilitació (ACR) i es va comprometre a demanar a la Generalitat que agilitzi la mesa d'emergències per donar una resposta més eficient a famílies vulnerables. 

La moció aprovada ahir amb un consens que caldrà anar avaluant a mida que transcorri el mandat també va servir per veure de nou al peu del canó Juan Pastor, l'activista de la PAH detingut fa unes setmanes per intentar frenar un desnonament al Passatge Irlanda i un referent veïnal en aquesta llarga lluita. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.