Santa Coloma
 

El govern socialista instaurarà una direcció pública professional

  • Josep Maria Roca

El quart govern socialista de l’alcaldessa Núria Parlon ha plantejat dur a terme una autèntica revolució en l’organigrama municipal. La intenció de l’executiu municipal és professionalitzar les tasques directives del consistori intentant aconseguir que la majoria d’aquests càrrecs -si no la totalitat- estiguin ocupats per personal funcionari de l’administració.

La intenció és aconseguir que l’Ajuntament tingui una direcció pública professional en un organigrama que tindrà la figura del gerent com la cabdal en l’administració local de la nostra ciutat. Aquest organigrama, que s’ha de crear, es vol que es posi en marxa l’1 de gener de l’any vinent. Mentrestant, els nomenaments de càrrecs fets en el darrer ple ho són de manera provisional, sense que això vulgui dir que alguns d’ells -o tots- puguin continuar exercint quan s’implanti el nou organigrama.

De fet, es tracta de càrrecs de confiança que necessiten estar en sintonia, especialment política, amb el govern; però les noves normes faran que per ser designat disposi d’uns mèrits mínims que fins ara se suposaven, però no s’exigien. Aquí rau el punt de professionalitat que es demanarà a tots els finalment escollits

Fernando Hernández, l’home que va agafar les regnes del consistori quan va esclatar el cas Pretòria i que va deixar el consistori en acabar el primer mandat de Núria Parlon, ha estat escollit per l’alcaldessa per crear aquest nou model d’administració. De fet, és una tasca que li és familiar, ja que des del seu càrrec a la Diputació de Barcelona ha assessorat diferents consistoris a remodelar la seva administració.

Hernández ocuparà la gerència municipal utilitzant la figura de la comissió de serveis, ja que continuarà pertanyent a la plantilla de l’ens provincial, tot i que cedit temporalment a Santa Coloma. El primer encàrrec que té el nou gerent és crear el nou organigrama abans d’acabar aquest any. En la proposta, hi haurà una diferenciació clara entre els polítics i els tècnics directius i haurà de contemplar la figura intermitja (que caldria encabir en l’organigrama), els assessors. Aquests seran els únics escollits de manera directa sense concurs previ.

Hernández, que s’incorporarà probablement a primers de setembre a la nova feina, creu que “és un canvi important per a l’Ajuntament de Santa Coloma, que es professionalitzarà en els càrrecs directius i amb una estructura que ha de permetre que tot funcioni encara millor”.

Fotografia: Fernando Hernández, de blau, en el darrer ple municipal.                                            

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.