Santa Coloma
 

Parlon promet seguir transformant la ciutat els propers 4 anys

  • Xavi Chica

Núria Parlon ha tornat a aixecar per quarta vegada la vara d'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet en el ple de constitució de la nova corporació municipal celebrat aquest dissabte al matí a l'Ajuntament. La dirigent socialista ha promès continuar "transformant la ciutat els propers quatre anys" i ha posat de relleu el compliment de gairebé tots els compromisos que va adquirir amb la ciutadania a través del Pla d'Acció Municipal (PAM), que en el darrer mandat "va tenir un 92 per cent de compliment", ha recordat Parlon. L'alcaldessa socialista, avalada pel 51 per cent dels votants, ha indicat que els principals objectius del seu govern seran "millorar l'economia i continuar reduint l'atur amb les eines de què disposem, i també millorar l'espai públic, la seguretat i els serveis a la ciutadania. Adquireixo aquest compromís verbal avui en la presa de possessió". 

Parlon ha recordat la figura i la influència del seu avi, "qui mai em va poder arribar a votar", i també el suport incondicional de la resta de la seva família, la seva mare i la seva germana, presents en la sessió, i també el suport de la seva filla, el del seu pare i el del seu company. L'alcaldessa també ha volgut fet un reconeixement a tots els regidors i regidores que no repetiran en el ple municipal i ha adreçat unes paraules a l'exregidora d'esquerres Alexandra Sevilla, una persona molt estimada a la ciutat, paraules que han arrencat un fort aplaudiment del públic assistent tant en la sala del ple com en un espai habilitat per a l'ocasió per donar cabuda a tot el públic assistent a la constitució de la nova corporació municipal. També ha agraït la tasca que fan les entitats i la societat civil de Santa Coloma, que sempre ha sabut estar a l'alçada en moments crítics, i ha posat com a exemple la lluita contra la MAT. 

_MG_0571.jpg

Per part del PSC també ha pres la paraula Esteve Serrano, qui podria afrontar el seu darrer mandat com a regidor. "El magnífic resultat a les urnes nos ens ha de fer canviar la nostra actitud. Hem de treballar amb humilitat, amb els peus a terra i amb voluntat de diàleg. Governarem per a tothom", ha recalcat. 

Per part dels partits de l'oposició, Dimas Gragera (Ciutadans) ha manifestat en la seva intervenció que "el nostre partit reconeix al guanyador de les eleccions, en aquest cas el PSC. Nosaltres, per la nostra banda, hem aconseguit multiplicar els nostres suports i hem eixamplat la nostra base social fins a convertir-nos en el segon partit de la ciutat. La nostra feina ha servit per marcar l'agenda política de Santa Coloma fins al punt que diverses de les nostres propostes s'han convertit en promeses electorals del PSC". 

Jonatan Fornés (En Comú Podem Santa Coloma) ha recalcat que "també es pot fer ciutat des de l'oposició. Nosaltres treballarem per posar la gent al centre de la política i per ser útils, prometem treballar per una Santa Coloma radicalment democràtica i articular una veritable alternativa. Un dels nostres objectius és blindar els drets socials de la persones a la ciutat". En els comuns s'estrenen Núria Larroya i també Jesús Sánchez, que en l'anterior mandat va ser edil amb SOM Gramenet. 

La gran novetat del nou plenari serà la presència d'Esquerra Republicana de Catalunya 80 anys després de l'assassinat de l'alcalde republicà Celestí Boada. Els seus tres regidors, Sam Núñez, Gemma EspanyolSalvador Clavera (ERC) han assegurat que el partit s'esforçarà per "fer efectius i reals els valors de la República Catalana i continuarem mobilitzant-nos de forma cívica i pacífica i com diu en Jordi Cuixart, ho tornarem a fer. A Santa Coloma treballarem perquè la ciutat millori en aspectes com el transport públic, l'habitatge i la recollida selectiva de residus". 

La sessió ha finalitzat un cop més amb música, la de la pel·lícula La Vida es Bella de Roberto Benigni. 

Fotografia: Andreu Fernàndez. 

  

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.