Carme Forcadell, Teresa Castellví i el CEP, premis Boada

  • Xavi Chica

Esquerra Republicana Gramenet va celebrar aquest dijous 4 de novembre el lliurament de la primera edició dels Premis Alcalde Boada al Museu Torre Balldovina. Aquests premis s’atorguen a persones que han destacat per la seva lluita en defensa dels valors republicans al llarg de la seva vida.

En total, es van lliurar tres distincions a persones i entitats. Pel que fa a la defensa dels valors republicans a una persona de la ciutat de Santa Coloma, es va atorgar el premi a Maria Teresa Castellví. El jurat va valorar la seva tasca com a presidenta de l’associació de comerç del Fondo i la trajectòria de la seva família en la defensa del català amb la gestió de l’escola Manent.

Pel que fa al premi a una ciutadana de Catalunya, s’ha atorgat el premi a Carme Forcadell, lingüista, activista i política catalana, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana i presidenta del Parlament de Catalunya, qui va fer una ferma defensa dels valors de “llibertat, solidaritat i igualtat” inherents a la república. El premi a una entitat el va rebre el Centre Excursionista Puigcastellar, que enguany celebra el 75è aniversari.

De manera extraordinària, es va fer menció especial a títol pòstum a Antonio Jiménez en reconeixement a la seva llista republicana i antifeixista i al seu suport a les lluites de la ciutadania també com a militant de CCOO, PSUC i PCC.

Els premis duen el nom de Celestí Boada, militant d’Esquerra Republicana, i que va ostentar l’alcaldia des de 1936 fins que al 1938, que es va alistar a l’aviació. En tornar va ser sentenciat, torturat i afusellat pel règim franquista. Molt emotiu va ser el discurs de la seva filla Montserrat en un acte on van assistir representants de formacions polítiques de diferents sensibilitats. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: