Oficial: Santa Coloma entrarà a la fase 1 dilluns 25 de maig

  • J.M.Roca

Barcelona i la seva àrea metropolitana on se situa Santa Coloma de Gramenet, passaran a la fase 1 aquest dilluns 25 de maig, segons ha confirmat el Ministeri de Sanitat després d’avaluar la documentació que les comunitats autònomès li han remès al llarg de la setmana. Per tant, Santa Coloma entrarà a la fase 1 en menys de 72 hores.

Una de les principals novetats de la fase 1 serà que els bars podran obrir parcialment les seves terrasses. Segons expliquen els responsables municipals, les terrasses dels establiments d’oci i restauració de la nostra ciutat hauran de seguir el pla marcat pel Govern espanyol i assegurar el compliment de la nova normativa, que està subjecta a les normes que marqui el decret que publicarà el BOE.

En principi, els propietaris de les terrasses només podran col·locar el 50 per cent de les taules que col·locaven de manera habitual (en els metres quadrats que tenen assignats) i, en el cas que el nombre total sigui senar, l’Ajuntament permetrà col·locar-ne la meitat més una.

L’horari serà l’establert pel govern en el decret que regula aquesta fase de desescalada gradual, és a dir, només podran obrir fins les 23 hores i assegurant obligatòriament els 2 metres de distanciament social. A més, quedarà prohibit consumir dins del bar o de l’establiment i només s’hi podrà entrar per anar al lavabo. El propietari haurà de mantenir unes mesures d’higiene continuada, desinfectant taules i cadires després de cada ús.  

L’Ajuntament es coordinarà amb la Policia Local per sancionar aquells casos d’incompliments flagrants de la normativa i es mantindrà alerta per si es produeixen canvis d’última hora en la legislació que s'aprovi.

Altres canvis que implicarà la fase 1

Una de les novetats respecte a la fase 0 són les trobades amb amics i familiars, que ja estaran permeses sempre mantenint les mesures de seguretat habituals i amb un límit de deu persones i amb la condició que totes elles pertanyin a la mateixa regió. 

A la fase 1 també hi ha una major flexibilització pel que fa a l’ús del cotxe de manera que ja no hi haurà la restricció d’un màxim de dues persones per vehicle. Això sí, tots els ocupants han de conviure junts.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.