Telèfons de contacte per informació sobre

Covid-19

Recomanacions oficials contra el

Coronavirus

L'Ajuntament engega el pla per controlar les plagues al municipi

  • Xavi Chica

L'Ajuntament intensificarà durant les pròximes setmanes el seu programa de control de plagues al municipi per combatre la presència d'animals que provoquen molèsties quan arriba la calor de finals de primavera i l'estiu. Durant el confinament per la pandèmia de coronavirus, el consistori ha mantingut els serveis de desinfecció, desinsectació i desratització dels carrers de la ciutat i aquest mes de maig s’intensificaran les actuacions de control a les zones de més risc de la ciutat per tal de garantir l’eliminació i desinfecció de plagues.

L’acció de control de plagues es farà coordinada amb altres serveis municipals: neteja d’embornals, campanyes de sensibilització, rentatge i desinfecció dels contenidors i reforç de la neteja en zones i períodes sensibles en aquests mesos de més calor per augmentar l’efectivitat de les actuacions.

Les zones de més risc on s'actuarà són les següents:

Parc Fluvial del Besòs. Aquest mes s'han iniciat els tractaments contra la presència de mosquits a l’entorn del parc fluvial. Aquests insectes, que no piquen, generen núvols molestos que es situen sobre les persones que passegen o estan a les terrasses.

Mosquit tigre. El mosquit tigre es cria sobretot en recipients domèstics que hi pot haver en qualsevol pati o balcó. Un 80 per cent dels focus estan en propietats privades i a qualsevol altura, des d’un hort a la terrassa d’un àtic. No sol reproduir-se en aigua en moviment ni en grans superfícies com les piscines, el llac de Can Zam o la vora del riu, però no obstant això, l’Ajuntament hi fa tractaments periòdics.

Sorrals. Per garantir la neteja dels sorrals de joc i esbarjo a la ciutat es farà una analítica a tots els sorrals que hi ha a les escoles i a totes les places, parcs públics i espais canins de la ciutat (més de 60 sorrals en total). Es farà una analítica que, si surt algun indici que ho recomani, es tornarà a repetir en una segona prova. Si cal es farà un tractament o fins i tot un canvi de la sorra.

Piscines municipals. El consistori encarrega una auditoria anual de les 5 piscines de la ciutat que tenen usos públics (Fondo, Can Zam, Raval, Torribera i CEE Josep Sol), com a reforç de la normativa específica que obliga a les empreses concessionàries a aplicar les seves pròpies mesures de neteja i desinfecció. Els resultats de l’auditoria es traslladen a les empreses. 

Fonts naturals. L'Ajuntament fa dues analítiques anuals a les fonts naturals periurbanes sempre que tinguin aigua i ragi un mínim cabal (Bóta, Sant Roc i Alzina) per comprovar l’estat de l’aigua.

Aus urbanes. La lluita contra els insectes i les plagues és una mostra d’actuació conjunta de l’Ajuntament i la ciutadania. A més de les molèsties pròpies de les plagues, les aus urbanes (coloms, tórtores...) també són una font d’insalubritat. L’ordenança municipal prohibeix donar-los menjar per evitar que es concentrin i que amb les seves deposicions, o per contacte amb les potes, escampin paparres i altres insectes que poden picar o transmetre malalties.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.