Telèfons de contacte per informació sobre

Covid-19

Recomanacions oficials contra el

Coronavirus

Entren en vigor els talls al trànsit en 33 trams de 25 carrers

  • Xavi Chica

El tall al trànsit de vehicles en més de 30 trams de 25 carrers de Santa Coloma s'està fent efectiu durant el dia d'avui. A primera hora d'aquest matí ja s'havia efectuat el tall en els carrers Galícia i Farigola, on ja només poden circular els cotxes autoritzats (veïns de la zona que han d'aparcar el seu vehicle, transport públic, vehicles de càrrega i descàrrega i vehicles municipals). En les properes hores, es produirà el tall en la totalitat de trams que l'Ajuntament ha definit amb l'objectiu de guanyar espai públic perquè la gent pugui passejar guardant una prudent distància social entre persones. 

La mesura ha estat ben rebuda per l'oposició, però amb matisos. Dimas Gragera (Ciutadans) hi dona suport "a curt termini com a mesura per fer front a la Covid-19 i per disposar de més espais per a la ciutadania durant el desconfinament. Entenem que són talls excepcionals, però no és la nostra estratègia de mobilitat per al futur".

Per la seva banda, Jonathan Fornés (En Comú Podem) assenyala que el seu partit "faria algunes passes més", com per exemple potenciar més l'ús de la bicicleta, però valora les decisions preses perquè van en la línia "de facilitar que no hi hagi massificacions de persones als carrers".

Salvador Clavera (Esquerra Republicana) ha apuntat en un tuit que "s'ha fet efectiu el primer punt del Pacte Local per la Reconstrucció amb el tancament i peatonalització d'alguns carrers al trànsit i convertint aquests espais en eixos de mobilitat segura. Ens felicitem pel pas", ha exposat Clavera. 

Els talls en aquests 25 carrers són, en la majoria de casos, mesures temporals a causa de la pandèmia de coronavirus, però que podrien acabar sent definitives si la iniciativa funciona. El govern municipal treballa per restar protagonisme al cotxe durant el present mandat a favor dels vianants i de les bicicletes per assolir un model de mobilitat més sostenible. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.