Telèfons de contacte per informació sobre

Covid-19

Recomanacions oficials contra el

Coronavirus

La ciutat es prepara per entrar a la fase 1 el dilluns 25 de maig

  • Xavi Chica

La Generalitat va sol·licitar ahir al govern de l'Estat que Barcelona i les seves regions metropolitanes nord (on pertany Santa Coloma de Gramenet) i sud passin a la fase 1 de la desescalada el proper dilluns 25 de maig. La nostra ciutat s'està preparant doncs per entrar en aquesta nova fase a l'espera que el govern central acabi donant el vistiplau a finals d'aquesta setmana. 

Una de les novetats respecte a la fase 0 són les trobades amb amics i familiars, que ja estaran permeses sempre mantenint les mesures de seguretat habituals i amb un límit de deu persones i amb la condició que totes elles pertanyin a la mateixa regió. A partir de la fase 1 també tornen a obrir les terrasses, però amb un aforament limitat del 50% i amb unes estrictes mesures higièniques. Els colomencs que tinguin una segona residència en la mateixa regió també podran desplaçar-s'hi. 

Des d'ahir dilluns 17 de maig, amb la denominada fase 0,5, poden obrir els comerços i serveis de menys de 400 metres quadrats, que poden fer rebaixes i promocions però evitant aglomeracions. Les biblioteques, el Museu Torre Balldovina i el Centre d'Art Can Sisteré també fan tasques preparatives per a la reobertura. Les escoles i instituts, com poden veure a la fotografia, també s'estan netejant i desinfectant per fer la matriculació. Als enterraments també poden ser presents 15 persones sempre i quan es facin a l'aire lliure. 

D'altra banda l'Oficina Local d'Habitatge ha restablert des d'ahir el servei d'atenció presencial per atendre les consultes relacionades amb els ajuts a l'habitatge. Això sí, cal demanar cita prèvia. El telèfon de contacte de l'OLH és el 93.392.47.45 i el mail és Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.