Es disparen els morts per coronavirus i ja són 18 a la ciutat

  • J.M.Roca

El número de colomencs morts en les últimes 24 hores s'ha disparat amb 7 noves defuncions que eleven a 18 les morts atribuïdes al coronavirus COVID-19.

Tot i que el número de pacients i personal sanitari amb diagnòstic positiu sembla estancat segons les xifres de què disposem (77 pacients i 34 sanitaris), cal tenir en compte que hi ha molts tests efectuats que estan pendents de conèixer-se el seu resultat. 

La xifra de morts a Santa Coloma és molt alta i està colpejant de forma cruel a la gent gran. Els morts d'aquest darrer dia són 4 homes d'edats compreses entre els 73 i els 90 anys, i 3 dones que tenien 79, 85 i 86 anys. L'hospital de l'Esperit Sant continua adaptant-se a les necessitats dels ingressos que s'estan produint dia a dia. 

A les residències de gent gran de Santa Coloma s'ha produït, que tinguem constància, una sola mort, que va tenir lloc a la residència Ramon Berenguer. Sí hi ha diversos positius i interns aïllats. 

Les dades corresponen als centres als quals fem referència en l'escrit, però podria haver-hi més casos colomencs de positius afectats en altres hospitals de Catalunya.  

Enterrament sense dol

Els protocols originats per l'alerta sanitària fan que els enterraments es facin en la més estricta intimitat, amb un mínim de persones, en el cas dels morts per causes alienes a la epidèmia. Els difunts per coronavirus són enterrats sense haver-hi la presència de ningú. Fonts de la l'empresa Funerària Santa Coloma, la més antiga de la ciutat, indiquen que en diverses ocasions els morts no se sap si ho han estat per culpa de la malaltia.

La patronal de les empreses funeràries catalanes ha demanat urgentment material sanitari per poder fer els enterraments, per exemple per anar a buscar els difunts als hospitals, perquè en cas contrari tindran problemes per fer els enterraments en els propers dies. 

Fotografies: Andreu Fernàndez. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.