Desvien els parts de l'Esperit Sant a Sant Joan de Déu

  • Josep M. Roca

L’Hospital de l' Esperit Sant tancarà avui l’àrea de ginecologia i obstetrícia i derivarà les dones embarassades que vagin de part o tinguin urgències a l’hospital de Sant Joan de Déu, de Barcelona. La motivació és doble: per una banda es vol allunyar la mare i al nou nat d’un hospital de risc, i l’altra habilitar més espais i permetre més llits per a malalts de coronavirus.

A més, les llevadores i tot el personal mèdic d’aquesta àrea s’incorporaran a plantes per donar suport  i cobertura al personal sanitari que compta amb moltes baixes per confinaments.

L’equip de maternitat ha estat trucant les pacients que tenien programat els parts d’aquí fins a mitjans d’abril per informar-les del canvi.

Únicament, les dones que hagin de parir que tinguin símptomes de Covid-19 o que estiguin en quarantena seran ateses en un altres hospitals que el Servei Català de Salut habilitarà per atendre aquests casos, que en el cas de les colomenques seran l'hospital de la Vall Hebron per a les greus i l'hospital Germans Tries i Pujol de Can Ruti per les lleus.

Bàsicament, el Servei Català de la Salut  ha centralitzat els parts de tot l’àrea de Barcelona per assegurar les pacients i alhora optimitzar recursos. A més, ja que a Sant Joan de Déu no s’atenen malalts de Covid-19, les condicions seran millors per a les pacients i els nou nats.

La mesura durarà fins a nou avís i el Servei Català de la Salut doni per finalitzada l’alerta sanitària.

 

Fotos: Web de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant i altres.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.