Augmenta a 11 la xifra de morts per coronavirus a la ciutat

  • J.M.Roca

A Santa Coloma de Gramenet ja són 11 les víctimes mortals a causa del coronavirus COVID-19, segons dades actualitzades aquest dimarts 24 de març. D'aquestes, deu homes, tots d'avançada edat, han mort a l'hospital de l'Esperit Sant, on estaven rebent tractament. L'altra persona era una dona interna de la residència de la gent gran Ramon Berenguer, on també hi ha una trentena de persones aïllades. A la residència Ramon Berenguer es van fer diumenge a la tarda 17 tests de coronavirus, dels quals ja s'ha rebut el resultat de set tests: quatre han estat positius i tres negatius. 

De moment, també hi ha 72 positius per coronavirus de pacients a l'hospital de l'Esperit Sant, més 2 persones més a les residències Ramon Berenguer i Betània.

També hi ha 38 professionals sanitaris de l'Esperit Sant afectats per la malaltia i que han estat enviats a casa. El mateix ha succeït amb altres professionals de residències colomenques.  

A les residències Orblanc i Montserrat Botey, on des de fa dies tampoc no es deixa als familiars visitar els pacients seguint el protocol sanitari, la situació està normalitzada, sense que hi hagi cap positiu detectat. En aquests centres no s'ha fet cap tipus de test. La direcció d'ambdues residències ens confirmen a El Mirall.net que la situació dels pacients és bona. 

Hem sabut que el CatSalut podria habilitar l'hotel Rafael de Badalona (al lateral de l'autopista de Mataró) per convertir-lo en un hospital de campanya on es podrien derivar els pacients de la subcomarca del Barcelonès Nord que necessitin atenció o no puguin estar a casa malgrat que el seu estat no sigui greu, i per tant no necessitin una atenció contínua. 

Totes aquestes dades són provisionals i les anirem actualitzant. 

Les dades corresponen als centres als quals fem referència en l'escrit, però podria haver-hi més casos colomencs de positius afectats en altres hospitals de Catalunya. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.