Ja són vuit els morts pel coronavirus a Santa Coloma

  • J.M.Roca

Santa Coloma de Gramenet ha de lamentar ja la mort de vuit persones per culpa del dissortadament famós coronavirus COVID-19. Tots eren homes.

Des del passat divendres, en què es van actualitzar les dades de l'Esperit Sant, cinc colomencs més han mort a Santa Coloma, afegint-se als tres casos fatídics que ja s'havien comptabilitzat. Les persones mortes tenien entre 77 i 93 anys d'edat, el que confirma que a la nostra ciutat el factor de risc més important és l'edat i les diferents patologies prèvies que poden tenir aquestes persones. En total, a l'hospital de l'Esperit Sant hi ha 82 persones que han donat positiu, 25 de les quals són professionals sanitaris. 

L'hospital de l'Esperit Sant també ha informat que s'ha obert la quarta planta del centre, que romania tancada, per encabir malalts del COVID-19 i que, igual que va passar la setmana passada amb traumatologia, la resta de cirurgies també s'han traslladat a l'àrea de consultes externes, amb la qual cosa Urgències es dedica cent per cent a atendre malalts de coronavirus

Cal destacar que les dades que hem ofert fins avui corresponen exclusivament a les persones ateses a l'hospital de l'Esperit Sant, però que pot haver-hi colomencs en altres centres hospitalaris propers o en residències de gent gran de la ciutat. Per exemple, hem pogut saber que a la residència Betània, on hi ha 45 persones ingressades, s'han fet 5 tests amb una persona que ha donat positiu i que està aïllada. També hem sabut que a la residència Ramon Berenguer hi ha 14 persones aïllades a qui fins ahir a la tarda no se'ls va fer els corresponents tests, i fins passades unes hores no se'n sabrà el resultat. 

A la residència Montserrat Botey de Singuerlín, hi ha dos treballadors aïllats i la seva directora, Helena Perona, tot i que reconèixer que cap dels 34 interns té símptomes, se senten "abandonats de la mà de Déu". 

La residència Olimpo Lantus no ha facilitat informació encara mentre que la residència OrBlanc la situació està sota control i no hi ha afectacions. 

La xifra de persones afectades a Santa Coloma és força més gran perquè no s'han fet tots els tests que probablement caldria haver fet. En aquest sentit, cal destacar que la xifra de morts a la ciutat supera la mitjana de l'Estat avui dilluns al matí. En canvi, la llista de casos positius sí s'ajusta a la proporcionalitat estatal. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.