Ja són tres els morts colomencs per culpa del coronavirus

  • J.M.Roca

Dos homes més, de 95 i 82 anys respectivament, han mort en les darreres hores per causa del virus COVID 19. Amb ells, són ja tres els colomencs que han mort a l’Hospital de l’Esperit Sant. L’avançada edat dels pacients els convertia en víctimes de risc davant aquesta pandèmia que ja ha superat el miler de morts a nivell de tot l'Estat. 

L’hospital colomenc atén (aquestes són dades del divendres a migdia) 39 pacients que han donat positiu de coronavirus en les proves efectuades que es fan a pacients que presenten símptomes clars. La gent jove es retorna a casa amb recomanacions d’aïllament i l’avís que truquin al 061, perquè sigui el Departament de Salut qui faci el seguiment telemàtic. A més, 14 professionals del centre també han donat positiu

L’hospital informa que s’ha canviat el protocol de tractament de les urgències traumàtiques. Han d’entrar a l’hospital per urgències, però són tractades a les dependències de Consultes Externes per deixar espai pels malalts de la pandèmia, ja que l’ocupació de l’edifici hospitalari és hores d'ara molt alta.

Impossible saber els afectats colomencs

La xifra total de colomencs afectats és impossible saber-la, ja que poden estar en altres hospitals o bé patir la malaltia a casa perquè els seus símptomes o la seva diagnosi els considera no greus.

La Policia Local de Santa Coloma, com poden veure en aquest video compartit a les xarxes per Ángel Gallardo, ha volgut agrair la gran tasca que està fent el personal sanitari en aquestes difícils i exigents jornades de feina. 

D'altra banda, l'Ajuntament acaba de comunicar fa uns minuts que atura tota activitat administrativa. Ampliarem aquesta informació en properes notícies. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.