Almenys 11 casos a l'Esperit Sant de coronavirus Covid-19

  • J.M.Roca

Almenys 10 casos de pacients amb coronavirus Covid-19 estarien tractant-se actualment a l'hospital de l'Esperit Sant de Santa Coloma de Gramenet. A ells s'afegiria un professional sanitari del centre que també hauria donat positiu. Alhora, es manté un control sobre diferents persones que han estat en contacte amb els pacients i que es troben en quarantena domiciliària sense símptomes de la malaltia. Actualitzarem aquestes dades a mida que ens arribi més informació. 

Fonts de l'hospital han explicat que no tots els malalts són colomencs, ja que entre ells n'hi hauria d'altres poblacions veïnes. Per altra banda, el mateix centre hospitalari ha informat que hi ha una normalitat clínica sense aglomeracions que permet el desenvolupament normal de la tasca mèdica, sense problemes de massificació. 

Les persones amb símptomes clars de la malaltia han de trucar al telèfon 061 per informar del seu estat i en cas que es valori la gravetat, els professionals sanitaris faran el test presencialment a domicili. El laboratori de l'hospital Germans Trias i Pujol de Can Ruti és el que fa les proves que encarrega l'hospital de l'Esperit Sant. 

La recomanació a la població colomenca és quedar-se a casa i sortir el mínim imprescindible. Patrulles de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra estan fent un seguiment i advertiments a la ciutadania, fins i tot per megafonia, perquè restin confinats a les seves llars. 

Les botigues autoritzades (alimentació, farmàcia, informàtica, estancs i tintoreries) estan obertes però en determinats casos només fan horari de matins

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.