Coronavirus a Santa Coloma: consulti aquí totes les afectacions

  • Xavi Chica

Santa Coloma de Gramenet està prenent les primeres mesures preventives davant l'epidèmia del coronavirus. Si ahir informàvem en aquesta notícia que molts dels negocis xinesos del barri del Fondo romanen tancats des de fa dies, ja han començat a ajornar-se els primers actes programats a la ciutat per aquesta setmana. Anirem actualitzant aquesta mateixa notícia amb totes les novetats que ens arribin i agraïm els nostres lectors la seva compartició en xarxes socials. 

13:52h. L'Ajuntament de Santa Coloma ha ordenat el tancament dels centres esportius Duet Can Zam, Duet Fondo, Torribera i Centre Esportiu Raval com a mínim fins al proper 29 de març. Després d'una reunió mantinguda dijous per la tarda, en què els concessionaris no van treure cap mena de conclusió del que podria passar, aquest matí abans de les 09h han rebut un comunicat del Departament d'Esports, sense que aparegués cap firma de cap persona, en què se'ls instava a tancar immediatament les instal·lacions. Han hagut de passar 5 hores perquè, poc després de la 13h de la tarda, hagi arribat el decret d'Alcaldia corresponent que obligava a tancar les instal·lacions esportives. 

18:47h. El bar musical Times tancarà també les seves portes fins a nou avís mentre que la única discoteca de la ciutat, Inèdit, sí obrirà però amb restriccions d'aforament.

18.19h. L'Ajuntament de Santa Coloma també ha decidit tancar durant 15 dies els següents equipaments: les quatre biblioteques, el Teatre Sagarra, l'Auditori, els casals i centres cívics, l'Ecometròpoli, Can Sisteré, el Museu Torre Balldovina, el Pompeu Lab, la Central Escènica i la CIBA. 

18.02h. El centre de formació i acadèmia d'idiomes Tau Formar tancarà les seves instal·lacions a partir de demà però mantindrà les classes online i a través de videoconferències per continuar prestant servei al seu alumnat. 

18.01h. Fundació Germina, atesa la situació actual provocada pel coronavirus, també ha decretat el tancament dels seus centres escolars.  

12.11h. Atenció! Suspesos els actes de Setmana Santa a Santa Coloma de Gramenet organitzats per la Cofradia de la Veracruz. Els actes que s'han suspès són els següents: els assaigs dels 3 passos, el pregó, l'acte principal del 29 de març, el dinar de germanor, la processó de Diumenge de Ramos i la processó de Dijous Sant. Probablement la Casa de Aragón també anunciarà en breu la suspensió de la seva processó. 

11.16h. Atenció! El Departament d'Educació avança el tancament d'escoles, instituts i universitats a partir de demà divendres! 

11.07h. Prestatgeries buides al Mercadona del Raval. Es reposaran productes en el transcurs de les properes hores. 

10.36h. La PAH Gramenet també atura desnonaments en dies tan crítics com els que estem vivint. Desnonament aturat aquest matí a Santa Coloma de Gramenet. 

10.29h. Comunicat oficial del Flamenc-ON. S'han posposat tots els actes. 

10:23h. Suspès el vuitè festival musical solidari d'Airiños da Nosa Galicia previst pel 14 de març. 464 persones havien retirat la seva entrada, que serà vàlida un cop es conegui la nova data del festival.   

10.18h. Ajornat el 7è Congrés de la Federació del Barcelonès Nord del Partit Socialista (PSC) previst pel dissabte 14 de març a Tiana.

10.14h. Futbol Sala García suspèn tots els equips de base mínim fins al 23 de març. 

10:13h. L'últim dels actes que quedava per suspendre, l'organitzat per la Plataforma en Defensa de la Serralada de Marina i Can Zam per parlar del futur del parc, també s'ha ajornat. S'havia de celebrar avui a les 19h a Can Sisteré. 

10.07h. Bon dia a tots els nostres lectors. La Generalitat prohibeix des d'avui l'ingrés i les visites a centres geriàtrics i de salut mental de tota Catalunya pel coronavirus. 

18.49h. L'Ajuntament també suspèn els balls setmanals per a la gent gran, els tallers de manualitats de centres cívics i casals i el programa d'activitats esportives dirigits a la gent gran. Sí es mantindran oberts els Centres Cívics i Casals municipals. No obstant això, es recomana als col·lectius sensibles com les persones grans que no vagin als mateixos. 

18.48h. L'Ajuntament de Santa Coloma recomana als usuaris i usuàries dels Centres Esportius Raval, Fondo i Can Zam que no vagin a les activitats en els pròxims 15 dies.

18.41h. Suspesos els tres mercats ambulants de Santa Coloma de Gramenet: Sagarra (dilluns), Singuerlín (dijous) i Fondo (dissabte) fins a nova ordre. 

18.11h. El tuit de l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, informant de les mesures preses a la nostra ciutat. 

17:59h. A través d'aquest enllaç podeu consultar totes les activitats suspeses a Santa Coloma de Gramenet a causa del coronavirus a banda de les esportives.  

17:42h. Comunicat oficial de l'Ajuntament de Santa Coloma sobre el coronavirus. 

En los últimos días, como consecuencia de la detección por parte de las autoridades sanitarias del contagio del Coronavirus SARS-CoV-2, desde el Ayuntamiento de Santa Coloma de Gramenet se van a poner en marcha una serie de obligaciones y recomendaciones para la ciudadanía colomense.

Todas las decisiones del Ayuntamiento de Santa Coloma de Gramenet sobre este tema son consecuencia de las instrucciones realizadas por las administraciones responsables competentes: el govern de la Generalitat de Catalunya y el Gobierno de España.

El Ayuntamiento adoptará medidas de carácter interno, referidas a los propios empleados municipales para la prevención del contagio, y otras en relación a los servicios prestados a la ciudadanía así como la suspensión de actividades sociales, culturales o deportivas.

17:39h. Suspès l'acte feminista previst per aquesta tarda al Centre Cívic Can Mariner. Així n'informa el CIRD. 

17:35h. Ja és oficial: no hi haurà competició esportiva de cap mena a Catalunya els propers 15 dies. 

17:31h. La Organització Mundial de la Salut (OMS) acaba de declarar oficialment la pandèmia. 

17.25h. Notable increment de clients als supermercats de Santa Coloma durant les últimes 24 hores. Les autoritats, recordem-ho, han garantit que no hi haurà falta de subministrament d'aliments. 

17:20h. El Santa Coloma Futsal també suspèn totes les seves activitats, ho ha confirmat via Instagram. 

17:14h. Acaba de fer-se oficial: suspesos tots els partits de bàsquet almenys durant dues setmanes. No hi haurà esport de competició a la nostra ciutat en els propers 15 dies com a mesura preventiva pel coronavirus. 

17.08h. Durant aquesta tarda també està previst que s'ajornin els partits de bàsquet per part de la Federació Catalana. 

17.07h. Aquest cap de setmana no hi haurà partits de futbol ni de futbol sala a Santa Coloma de Gramenet. S'han ajornat tots. 

17.06h. Reprenem el directe sobre les mesures preventives per frenar la propagació del coronavirus. 

13.55h. Continuarem la retransmissió d'aquest directe sobre les mesures de prevenció del coronavirus a partir de les 17 hores de la tarda. Gràcies pel vostre seguiment. 

13:47h. S'ajorna també la reunió del Grup Motor de la Diada de la Primavera prevista per a demà dijous. 

13:34h. Comunicat de Territori Bàsquet Colomenc al seu perfil d'Instagram. El reproduim a continuació:

"L’objectiu de www.territoribc.com sempre ha estat i serà, la promoció del basquetbol colomenc i per ampliació, la del basquetbol universal. Estem en un moment d’incertesa amb l’aparició del Virus Covid-19, que ja ha provocat masses pèrdues humanes, un procés de difícil seguiment i que qualsevol mesura de contenció sembla poca solució. Respecte a les darreres mesures, pel que fa a l’esport, i en especial al nostre bàsquet, on el to és evitar l’aglomeració i gran possibilitat de difusió del virus en els esdeveniments esportius, essent una gran decisió és força insuficient ja que són els esportistes els que estan en veritable risc, ja no de contagi, que sí, si no de transmissió. És difícil entendre com les mesures recomanables per evitar el contagi no es poden aplicar a l’esport a pista. Qui no entén que es xoquen les mans en un partit? O qui pot estar en basquetbol a 1 metre de distància de qualsevol jugador d’un partit? Pot ser una decisió dolorosa però necessària perquè hem d’entendre que aquest virus ha provocat pèrdues humanes i te aïllat a tot un país com Itàlia. No es per prendre-s'ho amb tranquil·litat. No és tema objecte d’alarmisme però sí de realitat. La contenció es bàsica per evitar la difusió ràpida del virus, i hi ha la obligació de tots els que movem l’esport a casa nostra de prendre decisions respecte al benestar dels nostres esportistes i les seves famílies. És necessari fer una crida a tots els establiments polítics, esportius i socials per que entenguin que es el més important ara mateix: la seguretat dels nostres esportistes. Tots units podem fer front.

13.26h. Els gimnasos de Santa Coloma estan funcionant amb normalitat, confirmen tant des del Centre Esportiu Raval como des de Duet Can Zam i Duet Fondo. Es recomana una escrupulosa higiene personal amb especial atenció a la neteja de mans i a l'ús de tovallola a les màquines de fitness. 

13.22hSanitat estima que l'epidèmia de coronavirus durarà, com a mínim, 2 mesos. Això vol dir que corren risc de suspensió les processons de Setmana Santa a Santa Coloma, la Diada de Sant Jordi o festivals com el Flamenc-ON, previst per a inicis d'abril.  

12.55h. El gerent de l'hospital de l'Esperit Sant, Vicenç Perelló, recomana a tota la població que, en cas d'haver de visitar un pacient ingressat, només ho faci una persona. L'hospital colomenc ha consensuat una restricció dels permisos laborals amb els treballadors mentre que els estudiants en pràctiques i voluntaris han cessat la seva activitat. A l'hospital també s'estan duent a terme sessions informatives i hores d'ara, oficialment i segons el Departament de Salut, no hi ha cap cas de coronavirus a Santa Coloma

11.29h. Aquest directe ja ha rebut més de 1.000 visites en dues hores. Si formeu part d'una entitat colomenca que vulgui informar de les mesures preventives que està prenent, etiqueteu-nos a les xarxes socials o envieu-nos un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i en farem difusió aquí. 

11.20h. Si la prohibició de concentracions de més de 1.000 persones es manté vigent durant les properes setmanes, lògicament perilla la celebració de les processons de Setmana Santa a Santa Coloma de Gramenet (organitzades per la Cofradía de la Veracruz i per la Casa de Aragón) així com la Diada de Sant Jordi. 

11.14h. Aquest dijous 12 de març a les 19h hi ha convocat un acte a Can Sisteré sobre el futur del parc de Can Zam, acte convocat per la Plataforma en Defensa de la Serra de Marina i Can Zam. Hores d'ara aquest acte no s'ha ajornat. 

11.01h. A Catalunya queden prohibides les concentracions de més de 1.000 persones tant en espais tancats com oberts. 

10.58h. Consells del centre mèdic colomenc Iriteb. 

10.36h. En les properes hores es coneixeran nous detalls sobre els partits corresponents a les competicions d’àmbit territorial. Els clubs colomencs estan pendents de rebre noves directrius per part de les autoritats competents. Els partits podrien jugar-se a porta tancada o directament ajornar-se. Clubs com el Singuerlín i l'Arrabal-Calaf ja han penjat comunicats als seus webs.

10.24h. La colla castellera Laietans de Gramenet ha anunciat en un comunicat que "hem decidit suspendre tota l’activitat castellera durant els propers dies seguint les indicacions de la Direcció Científica i Mèdica de la coordinadora de colles castelleres de Catalunya i del Departament de Salut. 

10.15h. No es durà a terme l'activitat del 12 de març organitzada per Cemfis al centre de la CIBA amb la presència de Paca Tricio, presidenta de la Unió Democràtica de Pensionistes d'Espanya. 

10.02h. A través d'un comunicat oficial, el club de futbol sala Industrias García ha informat que adoptarà les mesures proposades per les autoritats i responsables sanitaris "a fi de frenar l'expansió del virus COVID-19 i possible contagi". En aquest sentit, el proper partit de Lliga del primer equip d'Industrias contra Futbol Emotion Zaragoza, que s'ha de celebrar el 21 de març, es disputarà a porta tancada. Així mateix, els partits del filial i del juvenil també es jugaran sense presència de públic. 

09.24h. A nivell local, de moment només ens ha arribat a través de Twitter la valoració de la situació per part d'un regidor, Dimas Gragera (Ciutadans), que ha afirmat que "des de C's, entenent que és un tema que transcendeix l'àmbit local, ens hem posat a disposició del govern local per donar suport i mostrar unitat d'acció davant qualsevol mesura que s'hagi d'adoptar a Santa Coloma". 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.