Telèfons de contacte per informació sobre

Covid-19

Recomanacions oficials contra el

Coronavirus

La comunitat xinesa s'autoaplica una quarantena al Fondo

  • Xavi Chica

La comunitat xinesa de Santa Coloma de Gramenet (prop de 5.000 persones) s'ha autoaplicat una quarantena preventiva a causa de la crisi provocada pel coronavirus. Molts dels comerços que regenten majoritàriament al barri del Fondo romanen tancats, especialment des de divendres 6 de març, i a les persianes es poden veure cartells de tancat per vacances. Als negocis xinesos que sí estan oberts, els treballadors porten en la majoria de casos mascaretes de protecció. El Mirall.net ha pogut comprovar aquesta realitat aquest mateix matí acompanyats de comerciants de la zona que estan sent testimonis de les mesures de prevenció que han pres els ciutadans d'origen xinès a la nostra ciutat. 

També és significatiu que tant a la Plaça del Rellotge, punt neuràlgic del barri, com en molts carrers dels voltant del barri la presència de població xinesa ha disminuït considerablement. Molts xinesos s'han confinat a casa seva, situació que també s'ha pogut veure en determinats barris d'altres municipis de l'àrea metropolitana i també a la capital catalana, Barcelona. 

Recordem que la comunitat xinesa va suspendre també totes les celebracions de l'Any Nou Xinès a Santa Coloma de Gramenet. La preocupació és molt gran entre ells ja que al seu país s'han superat hores d'ara les 3.000 morts. Afortunadament, sembla que el degoteig de nous casos de coronavirus a la Xina va a la baixa, tot el contrari del que està passant actualment a Itàlia i Espanya i en altres punts del planeta.

 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.