Al març s'inauguraran les primeres sales del nou complex Ciba

  • Josep M. Roca

L’Ajuntament té previst inaugurar durant la primera setmana de març el complex Ciba que serà, amb més de cinc mil metres quadrats, un enorme espai feminista. De moment, la inauguració afectarà només a la planta a peu de carrer i la baixa (soterrani). Tampoc es coneix encara el programa de les activitats que s’hi faran amb motiu de l’obertura de l’espai. De fet, l’enorme dimensió de l’edifici farà que es vagi obrint per fases, fins incorporar progressivament noves dependències en les plantes superiors.

La Ciba Geigy va ser una fàbrica de productes químics i farmacèutics que va operar a Santa Coloma durant la part central del segle passat. Un cop adquirit per l’Ajuntament, es va convertir en l’IES Salzereda, que va estar en funcionament fins l’any 2000 i bona part del qual -especialment les aules- s’aprofitaran amb el seu nou ús.

Sí que s’ha sabut que es farà una exposició de Joan Guerrero en què el fotògraf colomenc farà una retrospectiva de la seva obra amb la dona com a element protagonista de les instantànies que s’hi mostraran. També hi haurà una estrena teatral d’una obra inèdita de les components de Towanda Rebels (un col·lectiu de dones en xarxa en la lluita contra el masclisme) del qual es faran dos passis. La resta del programa es donarà a conèixer en el transcurs de les properes setmanes.

En aquesta primera fase de la CIBA s’obriran les noves dependencies del Centre d’Informació i Recursos per a la Dona (CIRD) que actualment estan ubicades a la plaça de Montserrat Roig. També s’hi obrirà el Centre de Documentació i Memòria Històrica de les Dones, segons ha informat l’Ajuntament. La zona oberta disposarà en la planta de carrer d’una sala polifuncional i polivalent.

Fotografia: Andreu Fernàndez. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: