Telèfons de contacte per informació sobre

Covid-19

Recomanacions oficials contra el

Coronavirus

Dones que treballen de nit protagonitzen el nou calendari 2020

  • Xavi Chica

Les dones colomenques que duen a terme la seva jornada laboral durant la nit seran les protagonistes enguany del Calendari de Dones 2020 de Santa Coloma, que es presenta demà a la Biblioteca de Singuerlín a partir de les 18h. El títol del calendari feminista és "Dones que fan nostra la nit" i està dedicat precisament a aquelles colomenques que fan treballs nocturns: sanitàries, policies, taxistes, serenes, cambreres... dones que vetllen per la seguretat i el benestar comunitari i presten serveis quan Santa Coloma dorm.

Es vol així fer un reconeixement a la tasca d’aquestes dones, que realitzen una aportació cabdal per a la ciutat, sovint invisibilitzada. Recordem que es tracta d’un calendari especial, protagonitzat cada any exclusivament per dones, i que està editat per l'Ajuntament a través del Centre d'Informació i Recursos per a Dones (CIRD). El primer calendari de dones va veure la llum l'any 2001. Aquest calendari contribueix a sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de continuar treballant per la igualtat de gènere.

Des de la primera edició, les temàtiques tractades han estat molt diverses, com ara les dones amb discapacitat (supercapacitades), emprenedores, esportistes, artistes, polítiques, del món de la gastronomia... Fins i tot s’ha abordat i reivindicat la recuperació de la memòria històrica de les dones i s’ha denunciat l’escassa presència de noms de dones als carrers i espais públics de la ciutat.

Enguany, les protagonistes del calendari 2020 han estat les següents dones colomenques: Cynthia Parra, especialista en maquinària industrial (gener); Eva Amil, Mireia Grau i Rosario Quiles, infermeres a Torribera (febrer); María Martínez, Alba Llorente, Mihaela Zaharia i Elena Gherghe, cambreres (març); Núria Soler, fornera (abril); Cristina Codorniu, Alicia Ortubia, Nati De Dios, Maria José Gómez i Cristina Pérez, serenes (maig); Kristina Vega, cantant, Alicia Rodríguez, periodista i Reyes Torío, Dj (juny); Fátima Trinchete i Mari Carmen Rodríguez, servei de neteja nocturn (juliol); Teresa Pellicer, doctora, Isabel Martínez, infermera, María Jesús Adrián, doctora, Matilde Rodríguez, infermera i Anna Sánchez, doctora de l’Hospital Esperit Sant (agost); Montse García, Miriam Martínez, Rosa Moreno i Natividad Isabel Montero, taxistes (setembre); Pilar Bladé, farmacèutica (octubre); Yolanda, Antonia, Maribel i Elisabet, policies locals (novembre); i Noelia Quero, conductora de bus nocturn (desembre).

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.