L’Agència Catalana de l’Aigua confirma la catàstrofe al riu Besòs

  • Xavi Chica

S’ha confirmat que ens trobem davant la pitjor notícia ambiental dels últims anys a l’entorn de Santa Coloma de Gramenet. El director de l’Àrea de Gestió de l’Agència Catalana de l’Aigua, Diego Moxó, acaba de reconèixer a TV3 la gravetat de l’impacte mediambiental del vessament que es va produir ahir en aigües del riu Besòs després de l’incendi d’una nau a Montornès del Vallès. “L’impacte sobre els peixos ha estat molt alt, ara mateix no sabem si total. Recomanem que la gent s’abstingui d’utilitzar l’aigua del riu”, ha alertat Moxó.

Durant aquest matí s’està inspeccionant el riu Besòs, però la quantitat de peixos i amfibis morts que s’han trobat fa pensar que l’impacte sobre la fauna ha estat catastròfic. Les espècies de peixos més resistents també haurien patit les conseqüències.
 
La directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat, Mercè Rius, ha explicat que encara es desconeixen les causes de l'incendi i que se segueix amb la investigació. Respecte a la responsabilitat de l'empresa de reciclatge de dissolvent i residus industrials Ditecsa, Rius ha recordat que "quan un accident provoca un dany mediambiental, l'empresa haurà d'assumir la reparació del que ha causat".
 
“El riu està ple de dissolvent”, ha confirmat l’alcaldessa de Montcada i Reixach, Laura Campos, mentre que Ada Colau, batllessa de Barcelona, també ha qualificat de desastre ecològic el vessament, repetint les paraules d’ahir a Twitter de l’alcaldessa de  Santa Coloma, Núria Parlon.

Aigües de Barcelona, per la seva banda, ha informat que el servei d’aigua a les llars i fonts no té cap afectació per l’incendi de Montornès, ja que prové d’altres conques. “Ni la qualitat ni la seguretat de l’aigua es veuen afectades”, ha senyalat la companyia.

Fotografia: TV3. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.