Tragèdia ecològica al Besòs pel sinistre en una nau del Vallès

  • Xavi Chica

Alerta màxima a Santa Coloma de Gramenet i a la resta de municipis que integren el Consorci del Besòs per les greus conseqüències ambientals que ha provocat un impressionant incendi en una nau de Montornès del Vallès. El foc ja està controlat, però durant les tasques d'extinció s'han filtrat restes de líquid dissolvent al riu, que han estat arrossegades fins a la desembocadura. Molts peixos han mort i l’impacte ambiental pot arribar a ser gravíssim. En aquest vídeo es pot veure l'abast del que pot ser una autèntica catàstrofe ambiental que ens tocarà de ple. 

L’Ajuntament de Santa Coloma acaba d’emetre un comunicat mostrant la seva màxima preocupació per aquest episodi que posa en risc la recuperació del riu. “L’Ajuntament posarà tots els esforços en la recuperació dels hàbitats i de les espècies afectades al parc fluvial del Besòs. Ho farà coordinadament amb les administracions de la Diputació de Barcelona, els Ajuntaments de la Conca i el Consorci Besòs Tordera. Finalment, es demanarà que es determinin les causes i els efectes sobre el Riu Besòs de l’emergència a Montornès i es depurin les responsabilitats. Per això, es demanen a la Generalitat les actuacions que siguin necessàries per restablir la normalitat i recuperar el medi afectat (aigua i espècies animals)". 

Aquesta pèssima notícia arriba pocs dies després que la mateixa alcaldessa, Núria Parlon, presentés una ponència a la Cimera del Canvi Climàtic a Madrid on precisament es destacava la biodiversitat del nostre riu. La mateixa alcaldessa ha qualificat de “catàstrofe ecològica” el sinistre.  

Més informació d'última hora en aquest enllaç
 
 
 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.