Telèfons de contacte per informació sobre

Covid-19

Recomanacions oficials contra el

Coronavirus

Es compleixen 10 anys de la inauguració de la L9 de metro

  • Xavi Chica

Aquest desembre es compleix una dècada de la inauguració de la L9 de metro a Santa Coloma i de l'entrada en funcionament de les sis estacions (Can Peixauet, Santa Rosa, Fondo, Església Major, Singuerlín i Can Zam) que van canviar els hàbits de mobilitat de milers de colomencs, i que van connectar millor la ciutat amb Barcelona i Badalona, ​​tot i que encara no de manera directa amb l'aeroport. Va ser una obra que va acumular molt de retard i una desviació pressupostària enorme, però que avui dóna servei a milers d'usuaris.

El viatge inaugural de 2009 ho van fer l'aleshores acabada d'estrenar en el càrrec d'alcaldessa Núria Parlon amb el president de la Generalitat, José Montilla. Molt abans, el 1981, es va inaugurar el metro de l'L1 a Santa Coloma amb Lluís Hernández com a alcalde. Posteriorment, Manuela de Madre va presentar l'ampliació al barri del Fondo. 

Per celebrar el desè aniversari de la L9 s'ha convocat un acte per al proper 12 de desembre (18h), coorganitzat per l'Ajuntament i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). L'acte constarà de 3 actuacions musicals que tindran lloc al hall d'accés als ascensors de l'estació de Fondo de la L9. Hi actuaran Ana Brenes (flamenc), Kristina Vega i Carlos Castillo (rock) i Grans Veus de Santa Coloma (coral).

Fotografia: Andreu Fernàndez. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.