Telèfons de contacte per informació sobre

Covid-19

Recomanacions oficials contra el

Coronavirus

Una xarxa violeta de 60 locals donarà més seguretat a les dones

  • Xavi Chica

Santa Coloma ha presentat avui 25 de novembre, dia internacional contra la violència de gènere, una campanya d’acció perquè l’oci nocturn colomenc i l’espai públic de la ciutat estigui lliure de violències masclistes i LGTBIfòbiques, com afortunadament ve succeint fins ara en línies generals.

L’Ajuntament de Santa Coloma, juntament amb el Consell de Dones, la Taula LGTBI i el circuit local d’abordatge integral de les violències masclistes, ja havia donat forma a un protocol d’actuació i ara una seixantena de locals i establiments que solen estar oberts en horaris nocturns (bars musicals, benzineres, farmàcies de guàrdia, aparcaments, servei de taxi, botigues de queviures obertes fins tard, etc.) també aplicaran aquest protocol contra les violències sexistes i les violències LGTBIfòbiques. Els establiments adherits a la campanya estaran identificats amb el logotip Santa Coloma Xarxa Violeta.

El protocol, presentat avui al bar musical Yesterday del carrer Major, un dels locals adherits a la campanya, defineix les dimensions de les agressions i el dispositiu d’actuació en cada un dels casos, tant dins dels establiments com a la via pública. Per posar un exemple, si un home manté una conducta inadequada vers una dona dins un local d’oci nocturn, a banda de poder ser expulsat immediatament, s’activarà un protocol que, si s’escau, posarà en alerta de la situació a cossos policials i agents cívics (serenos). També es procurarà que una dona que hagi estat assetjada dins un local no marxi després sola a casa. L’objectiu és crear una model de seguretat comunitari, respectuós i feminista per combatre possibles agressions i, en el malaurat cas que aquesta es produís, atendre la víctima ràpidament amb la màxima professionalitat des del punt de vista mèdic i psicològic. 

El protocol recull com a violències sexistes i LGTBIfòbiques manifestacions com ara “comentaris ofensius i degradants, abusos verbals o qualsevol altre comportament hostil com insults, burles, comentaris despectius que tenen per objectiu ridiculitzar una persona o grup; “piropos”, comentaris indesitjats sobre el cos, l’aparença física i insinuacions de naturalesa sexual; contacte físic i tocaments no desitjats que incomodin, violentin o no agradin a la persona o grup que les pateix”, a banda lògicament de les agressions físiques de caràcter més greu. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.