Telèfons de contacte per informació sobre

Covid-19

Recomanacions oficials contra el

Coronavirus

La Policia Local de Santa Coloma celebra el seu 70è aniversari

  • Xavi Chica

Han passat ja 70 anys des que un 21 de novembre de 1949 es va crear a Santa Coloma la figura de càrrec de cap de la policia local i dues places de guàrdies municipals, una data documentada recentment que ha servit per celebrar, amb un acte que ha omplert avui la sala del Museu Torre Balldovina, el 70è aniversari del cos policial colomenc.

L’acte de celebració, presidit per l’alcaldessa Núria Parlon, amb regidors i regidores de tots els partits polítics amb representació a l’Ajuntament i lògicament amb molts agents de la Policia Local i d’altre cossos de seguretat que treballen amb ells de forma coordinada, ha servit per reivindicar la seva tasca en pro de la ciutat. També s’ha emès un vídeo explicatiu de la història del cos, i s’ha fet lliurament d’un record commemoratiu a diferents agents jubilats recentment, així com a altres assistents, entre els quals a El Mirall.net per la seva tasca informativa a la ciutat.

L’alcaldessa ha fet diversos reconeixements en el seu discurs. "Vull agrair la tasca que durant molts anys han fet alguns dels nostres agents que ja no hi són i les seves famílies, per les que sovint aquest tipus de feina pot suposar una sobrecàrrega". També ha reconegut que es tracta d’una de les professions més ben valorades per la ciutadania "perquè ens ajuden a viure amb tranquil·litat i a què tinguem entorns de convivència, on no es puguin produir enfrontaments i odis per diferències culturals o socials, i això és fonamental", ha recalcat Parlon. 

Segons les dades de la investigació de la Policia Local, el 21 novembre del 1949 el consistori de l’època va aprovar un document per a la creació del càrrec de cap de la policia local, així com la reconversió de dues places: una de cap de serenos i una altra de guarda rural, que van passar a ser guàrdies municipals. Així doncs, es conclou que des d’aquesta data a Santa Coloma de Gramenet hi ha un cos de policia jerarquitzat, armat i de naturalesa civil, que és com es defineix la Policia Local o Guàrdia Urbana a la llei orgànica corresponent.

Fotografies: Andreu Fernàndez. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.