Telèfons de contacte per informació sobre

Covid-19

Recomanacions oficials contra el

Coronavirus

Santa Coloma ja llueix les plaques de ciutat amiga de la infància

  • Xavi Chica

Santa Coloma de Gramenet ja llueix tres plaques en les places Sagrada Família, Rellotge i Baró que acrediten el nostre municipi com a ciutat amiga de la infància, la distinció concedida per UNICEF l'any passat i que posa de relleu les polítiques públiques que es duen a terme a favor dels nens i nenes colomencs, fomentant a més la seva participació en la presa de decisions. És un punt de partida important que ha d'anar acompanyat, en els propers anys, del desenvolupament de polítiques a favor de la infància. 23 ciutats catalanes han obtingut ja aquest reconeixement. 

Les tres plaques van ser descobertes ahir 20 de novembre en aquests tres punts de Santa Coloma, escollits pels mateixos protagonistes ja que són tres de les zones que més utilitzen en el seu temps d'oci per jugar. En el cas de la nova plaça Baró, l'alumnat de l'escola Torre Balldovina també va contribuir al procés de redisseny del nou espai.

Arriba la plasmació d'aquest reconeixement en el 30è aniversari de la Convenció dels Drets dels Infants (1989), un tractat internacional que vetlla per la protecció dels més petits i que, malauradament, no tots els països respecten: 320 milions de menors al món no estan ni tan sols registrats, i un 20 per cent pateix abusos.

Ahir també va tenir lloc el ple de Consell de la Infància de Santa Coloma, en què 120 nens i nenes de 10 a 12 anys van transmetre al govern municipal un seguit de propostes en matèries que els afecten directament, com ara el medi ambient i el canvi climàtic, el disseny de nous espais amb mirada infantil a la ciutat o protocols i actuacions per combatre l'assetjament escolar, entre d'altres. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.