Santa Coloma
 

2.055 colomencs deixen de fumar gràcies als CAPs

  • Xavi Chica

Els professionals dels sis centres d’atenció primària de Santa Coloma (Can Mariné, Llatí, Singuerlin, el del carrer Major, Santa Rosa i Fondo) han ajudat a deixar de fumar un total de 2.055 colomencs en el darrer any del total de 17.887 persones fumadores que han atès en aquest període de temps. Això suposa una taxa d’èxit en la cessació de tabac del 12,5 per cent, molt per sobre de la que es venia registrant fins ara (6,6 per cent en l’any anterior).

Aquestes són les dades oficials que va facilitar l’Institut Català de la Salut a El mirall.net el passat divendres 1 de juny, Dia Mundial Sense Tabac. Durant tot el matí tres carpes instal·lades en els tres mercats municipals, Sagarra, Singuerlín i Fondo, van informar de tots els beneficis que comporta deixar el tabac i com fer-ho de manera efectiva i permanent.

Nosaltres vam tenir l’oportunitat de parlar amb Ana Andrés, referent de tabaquisme del CAP de Can Mariné, qui ens va comentar que “el 31 de maig va ser el dia mundial sense fum i aquest 1 de juny hem fet una campanya per ajudar la gent a deixar de fumar. Donem informació a les persones interessades sobre els components que conté el tabac i fem tests per saber el nivell de dependència. Els aconsellem també que vagin al seu CAP perquè els puguin ajudar a deixar de fumar. El percentatge de gent que ha deixat de fumar en l’últim any s’ha doblat i és per aquest motiu que estem molt contents”, comenta Ana Andrés. En aquesta campanya informativa que es va fer als mercats municipals colomencs també hi van col·laborar diverses farmàcies de la ciutat.

Hi ha molts motius, tots molt recomanables, per deixar de fumar de forma immediata. El més important és la teva salut: ja des del moment en què deixes de fumar la teva tensió es regula i recuperes el gust i l’olfacte. També té un impacte evident en la butxaca i l’estalvi de diners que suposa. S’aconsegueix així mateix no dependre d’una acció que pot condionar la teva vida social i la teva feina. Per últim, cal pensar també en la salut de les persones que t’envolten, que segur que agrairan no patir el molest i perjudicial fum. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.