Santa Coloma
 

Els Mossos detecten 3 casos de simulació de delictes a la ciutat

  • Xavi Chica

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Santa Coloma han detingut una persona i n’han denunciat dues més per simular delictes comesos des de juliol fins a setembre, i denunciar-los falsament per cobrar de les asseguradores.

Els Mossos d'Esquadra expliquen que aquestes denúncies falses es posen per tal de rebre indemnitzacions de les asseguradores, ja que la majoria de pòlisses només cobreixen els béns si han estat sostrets amb violència o amb força.

Cada vegada més els investigadors detecten aquesta mala pràctica, generalment perquè durant l'entrevista amb el denunciant o bé amb altres testimonis que acaben caient en contradiccions, incongruències o bé admeten finalment la veritat. També perquè el resultat de la investigació demostra que aquests fets que es relaten mai s'han produït o que no han succeït tal com diu la persona que els denuncia.

En els darrers mesos s’han detectat diversos casos de falses denúncies a la comissaria de Santa Coloma de Gramenet. El primer fet investigat va ser el d'un jove que va denunciar ser víctima d'un robatori violent d’un telèfon al festival SONAR quan havia estat un furt a Santa Coloma de Gramenet. El denunciant va situar el robatori en una hora en què el seu telèfon ja havia estat recuperat i detinguts els autors del furt.

Una altra presumpta víctima va denunciar que els lladres l'havien agafat i intentat ofegar dins una porteria de la nostra ciutat i li havien sostret el telèfon mòbil. Les contradiccions en el relat van portar als investigadors a sospitar que els fets mai havien succeït d'aquella manera i, finalment, el mateix denunciant va confessar que tot era mentida i que ho havia fet per a cobrar de l'asseguradora.

En el tercer fet investigat, la víctima va denunciar que li havien fet una estrebada de la bossa de mà des d'un ciclomotor i que, posteriorment, li havien fet ús de les targetes de crèdit sostretes. La investigació va permetre identificar i detenir els autors que van fer servir les targetes. Les declaracions dels detinguts i la investigació posterior van confirmar que no va ser una estrebada, sinó el furt d’una bossa dins un centre mèdic on el denunciant feia rehabilitació. Els investigadors van detenir la víctima per simulació de delicte.

Tots els casos ja es troben en mans del jutjat de Santa Coloma a l’espera de judici. Cal recordar que simular delictes que no han succeït i fer denúncies falses són delictes tipificats en el Codi Penal i per tant l'autor pot ser investigat o bé detingut per aquests fets.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.