Santa Coloma
 

Calen més beques per al menjador tot i haver molts menys aturats

  • Xavi Chica

L'Ajuntament invertirà més diners que mai a les beques per al menjador a les escoles en el curs 2019-2020. En total, s'han aprovat 3.627 ajudes per als alumnes d'infantil i primària (el 70 per cent de les sol·licituds presentades, que han estat 5.367), les quals suposaran una inversió de 1,9 milions d'euros. Aquest programa d'ajudes que es va posar en marxa en el curs 2012-13 (el pitjor moment de la crisi a la ciutat, amb una situació alarmant) garanteix que l'alumnat que està en situació de risc de pobresa pugui tenir almenys un menjar saludable i equilibrat al dia.

En aquell curs 2012-13 l'Ajuntament va destinar 1,4 milions d'euros al programa, però tot i que la situació econòmica ha millorat des de llavors i que el nombre de persones aturades a la ciutat s'ha reduït pràcticament a la meitat, el nombre de beques no ha parat de créixer i amb això també la inversió (mig milió d'euros més ara que fa set anys). Dades que donen a entendre que les famílies colomenques segueixen passant serioses dificultats tot i haver més ocupació, a banda de ser més coneixedores de l'existència d'aquest programa que al principi. 

El cost diari d'una beca de menjador és de 6,20 euros i inclou tant el menjar com el servei de monitors. Com dèiem, el 30 per cent de les sol·licituds han estat desestimades pel fet que aquestes famílies superen el llindar econòmic. Aquest llindar ve establert pel Consell Comarcal i, en una unitat familiar estàndard formada per dos adults i dos fills, suposa una renda de 21.201 euros anuals (1.766 euros al mes). En cas de superar aquesta xifra, l'administració denega la sol·licitud. Disposar de capitals immobiliaris o volums de negoci elevats també suposa la denegació automàtica de la beca, segons s'estableix en cada convocatòria.

Fotografia: Andreu Fernàndez. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.