Telèfons de contacte per informació sobre

Covid-19

Recomanacions oficials contra el

Coronavirus

La consellera de Salut visita les noves Urgències del CAP

  • Xavi Chica

La visita de la consellera de Salut Alba Vergés ha servit per inaugurar oficialment les noves Urgències del Centre d’Atenció Primària (CAP) del carrer Major, que han estat reformades aquest estiu i on s’ha estrenat una zona d’observació amb 9 boxes, entre altres millores pensant en el confort dels pacients i dels professionals. La consellera ha visitat el nou espai acompanyada de l’alcaldessa Núria Parlon, amb qui prèviament s’ha reunit al seu despatx i on ha signat el Llibre d’Honor de la ciutat.

Aquestes obres al CAP del carrer Major han suposat una inversió per part de l’Institut Català de la Salut (ICS) de 275.800 euros i la remodelació de la planta baixa del CAP del Carrer Major. L’espai remodelat ocupa 300 metres quadrats i ha permès disposar d’una nova zona d’observació amb 9 boxes, un d’ells reservat per a actuacions de reanimació cardiopulmonar.

A l’entrada de l’ambulatori, representants de la plataforma Santako diu Prou contra les retallades en Sanitat i la Comissió Martí i Julià han lliurat per escrit les seves reivindicacions a la consellera. Entre elles, reduir les llargues llistes d’espera per aconseguir cita ja no només en les visites a especialistes, proves diagnòstiques i intervencions quirúrgiques, sinó també per programar una simple visita al metge o metgessa de capçalera, i més recursos per a les persones que pateixen trastorns mentals greus i addiccions, entre d’altres.

En el torn de preguntes amb els periodistes la consellera Vergés ha assegurat que la retallada del 6 per cent de la despesa aprovada per la Generalitat “no afectarà en absolut a les polítiques de salut ja que es tracta d’una inversió blindada”, i ha apostat per continuar treballant i coordinant-se amb l’Ajuntament per millorar la sanitat a Santa Coloma i que “tothom tingui cobertes les seves necessitats”.

Per la seva part, l’alcaldessa Núria Parlon ha destacat tres punts importants la reunió que ha mantingut amb la consellera de Salut: “un d’ells és la salut mental, on hem d’anar de mà amb el Departament de Salut per optimitzar els recursos existents, el segon és la necessitat de reduir les llistes d’espera a l’Esperit Sant i per últim hem abordat la situació al CAP de Singuerlín, estudiant de quina manera podem millorar l’atenció en aquell centre”. Parlon també ha volgut destacar la tasca dels professionals de la sanitat a Santa Coloma.  

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.