Telèfons de contacte per informació sobre

Covid-19

Recomanacions oficials contra el

Coronavirus

La ciutat s'il·luminarà de violeta contra els crims vers les dones

  • Xavi Chica

El Consell de Dones per la Igualtat de Santa Coloma ha convocat una manifestació la nit d’aquest divendres 20 de setembre per denunciar els crims i la violència que pateixen les dones, una xacra que setmana rere setmana es tradueix en assassinats, violacions, pallisses i altres tipus de violències que no surten a la llum pública.

La manifestació nocturna per declarar l’estat d’Emergència Feminista és una iniciativa que també s’impulsa a nivell estatal. A la nostra ciutat està previst que la secundi moltíssima gent. El seu punt de sortida serà de la Plaça del Rellotge en direcció a la Plaça de la Vila a les 20.30 hores, passant per la Rambla del Fondo i la Rambla Sant Sebastià. A la Plaça de la Vila es llegirà un manifest. S’anima a les persones assistents a portar llums violetes per il·luminar simbòlicament la foscor del masclisme, i per proclamar que la nit també és de les dones.

El manifest que acompanyarà aquesta concentració exigeix que es posi fi a la violència masclista que ha acabat amb la vida de més de 60 dones aquest any 2019 i més de 1.000 des de 2003, i que deixa molts infants desprotegits pel camí, que es destinin recursos per combatre-la i fer visible aquesta lluita, així com aplicar les mesures que recull el Pacte d’Estat i dotar de pressupostos que acompanyin les lleis perquè aquestes siguin efectives.

Fotografia: CIRD Santa Coloma. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.