Desallotjats uns okupes conflictius del barri de Les Oliveres

  • Xavi Chica

Una nombrosa mobilització de més de 300 veïns i veïnes de Les Oliveres va acabar provocant ahir el desallotjament d’uns okupes conflictius de l’entresol quart del número 21 del carrer Pep Ventura. L’acció coordinada del veïnat, que des de feia setmanes estava fart del comportament extremadament incívic d’aquest grup de persones d’origen bosnià, va obligar els Mossos d’Esquadra i la Policia Local a desplegar un dispositiu de contenció per evitar mals majors i, juntament amb l’Ajuntament, trobar una solució a un problema que anava a més.  

Fonts policials han informat que entre els okupes desallotjats hi havia 3 persones adultes i una catorzena de menors d’edat que venien atemorint i incomodant al veïnat des de feia setmanes, destrossant mobiliari urbà i fins i tot exhibint navalles i cúters a plena llum del dia, segons ens ha informat una veïna que vivia a pocs metres d’aquestes famílies.

De fet, aquest grup de persones ja tenien obert un expedient administratiu en contra i avui 13 de setembre estava previst procedir al seu desallotjament, segons fonts municipals. Aquesta circumstància, juntament amb la pressió veïnal, va servir per convèncer-los que la millor alternativa que tenien era abandonar el pis i el barri.

Els okupes van ser desallotjats en un bus de l’empresa Tusgsal que havia quedat immobilitzat al mateix carrer com a conseqüència de la concentració veïnal.  En un primer moment l’Ajuntament de Santa Coloma va activar el protocol establert d’acollida social però els okupes, comunicant-se en italià amb els agents de la policia, van assegurar que tenien familiars a Badalona, i per aquest motiu van ser traslladats fins al municipi veí.  

Segons ha pogut saber El Mirall.net, l’habitatge en qüestió és propietat del fons d’inversió Lanusei Investments, amb seu al Prat de Llobregat. No estava en condicions per viure-hi, no només com a conseqüència de la sobreocupació de l’immoble sinó també perquè la instal·lació elèctrica era molt deficient. Els subministres estaven punxats.

Els veïns concentrats de Les Oliveres van celebrar el desallotjament, tant al carrer com a les xarxes socials, on unes hores abans s’havia iniciat la crida per prendre mesures. Els veïns van reunir-se a la plaça Che Guevara i des d’allà van iniciar una mobilització sense precedents a la ciutat contra uns okupes.

Fotografies: Andreu Fernàndez. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.