Telèfons de contacte per informació sobre

Covid-19

Recomanacions oficials contra el

Coronavirus

Un colomenc figura al llistat oficial de morts als camps nazis

  • Xavi Chica

Alfonso Comellas Olivé és l’únic colomenc de naixement que apareix al llistat que el Boletín Oficial del Estado (BOE) va publicar el passat 9 d’agost amb els noms dels espanyols morts als camps de Mathausen i Gusen.

Nascut el 6 de febrer del 1916, Comellas va ser deportat al camp de Mathausen el 25 de febrer del 1941 passant primer pel camp d’Stalag amb el número de presoner 55.641. Va restar internat al Kommandos Gusen fins la seva mort,  el 19 de desembre del 1941. No tenim constància de cap més colomenc mort als camps d’extermini, però no podem afirmar que no hi hagi cap persona veïna de Santa Coloma que hagués mort als camps.

Per altra banda tenim el nom de Fernando Viladrau Solé, pres a Mathausen amb el número 5.353 i que fou alliberat per les tropes de l’exèrcit nord-americà el 5 de maig del 1945; aquest nom apareix al llistat publicat pel que fou president de l’Amical de Mathausen (associació que representa als deportats de tots els camps de concentració del III Reich) i veí de la ciutat, Josep Zamora i Guiu.

 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.