Santa Coloma, en zona de protecció per la contaminació

  • Xavi Chica

Santa Coloma de Gramenet és un dels 40 municipis que formen part de la Zona de Protecció Especial de l’Ambient Atmosfèric (ZPE), on hi ha un avís preventiu per diòxid de nitrogen (NO2) a més del que es manté a tot Catalunya per nivell de partícules (PM10).

Davant d’això, l’Ajuntament de la nostra ciutat ha difós una sèrie de recomanacions per reduir els nivells de contaminació en el nostre entorn. 

Aquest són els consells que la ciutadania pot implementar per ajudar a reduir els actuals índexs de contaminació:

  •  Realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta i escollir carrers poc freqüentats pel trànsit.
  •  Reduir els desplaçaments amb vehicle privat (si és possible, treballar a distància o en un lloc més proper a casa, variar l’horari de feina a canvi de viatjar amb transport públic...)
  •  Utilitzar el cotxe compartit.
  •  Realitzar una conducció eficient (arrencar suaument, reduir la velocitat, utilitzar el fre motor, evitar accelerades i frenades brusques, etc.)
  •  En el cas de disposar de diferents vehicles, utilitzar el que tingui les emissions més baixes. I optimitzar la climatització a les llars.

Les vacances d'estiu, on lògicament hi ha una reducció de l'activitat laboral i econòmica, també hauria d'ajudar a rebaixar els índexs de contaminació tant a la nostra ciutat com al nostre entorn. 

Fotografia: Andreu Fernàndez

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.