Telèfons de contacte per informació sobre

Covid-19

Recomanacions oficials contra el

Coronavirus

Dol per la mort de l’advocat laboralista Carlos Rodríguez

  • Josep M. Roca

L’exregidor colomenc i sindicalista Carlos Rodríguez Castillo va morir aquest diumenge a l’edat de 66 anys. Un càncer, al qual ja havia vençut en dues ocasions anteriors, li va causar la mort després d’una última llarga malaltia.

Carlos Rodríguez fou regidor per Iniciativa per Catalunya l’any 1987. Va ser la darrera cita electoral en què va resultar guanyadora la formació comunista, que ja s’havia desmarcar del nom PSUC en què havia triomfat els dos mandats anteriors. Va ser regidor responsable de la seguretat durant el tercer i darrer mandat de l’alcalde Lluís Hernández.

Nascut al 1952, era veí de Santa Coloma des de 1955. Carlos Rodríguez era un home fet a ell mateix, que va decidir estudiar Dret per defensar els seus companys de la fàbrica i els obrers en general. Ho va fer com advocat i com polític, sempre integrat en moviments ciutadans, l’últim dels quals va ser la marea pensionista SOS Gent Gran, del qual era activista.

Llicenciat en dret, va ser oficial mecànic de 1968 a 1976 i ajudant de laboratori en una empresa tèxtil fins el 1984. Des d’aquest any va ser advocat laboralista en el Gabinet Tècnic Jurídic de CCOO.

La seva darrera presentació pública va ser arrel de la designació del defensor de la ciutadania, càrrec al qual es va presentar avalat per Comissions Obreres, el seu sindicat de sempre. Pepa González, qui va ser escollida Defensora, recorda que fa pocs mesos s’havia ofert per fer de voluntari per ajudar en qüestions jurídiques, coneixedor de que és la pota més fluixa del departament.

Peu de foto: Carlos Rodríguez a la dreta de la imatge en una manifestació.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.