Santa Coloma
 

Quarta trobada dels actors que fan bategar la Serra d’en Mena

  • Xavi Chica

El 26 de juny els agents socials que formen part del projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (ICI) a la Serra d’en Mena van celebrar la quarta trobada d’institucions, professionals i ciutadania, on es van repassar les sinergies socials creades durant els darrers cinc anys als barris del Fondo, Raval, Safaretjos i Santa Rosa de Santa Coloma. La biblioteca de Can Peixauet va acollir un acte amb la presència de prop d’un centenar de persones que fan viable el projecte i que van presentar l’avaluació comunitària del procés iniciat en aquestes barriades el 2014.

Aquest esdeveniment és el punt de trobada anual dels protagonistes implicats en potenciar la convivència a la Serra d’en Mena. A través d’aquestes trobades es posen en comú els avenços del procés comunitari i es fa balanç del treball realitzat fins al moment. “La trobada és meta i línia de sortida al temps, i és un moment simbòlic molt important per a la comunitat en el seu conjunt, doncs escenifica el camí vers la transformació social”, expliquen els impulsors del projecte.

A l’avaluació presentada es va assenyalar especialment la importància en aquest lapse de temps de les quatre edicions de la Diada de la Primavera o de les quatre edicions també de l’escola oberta d’estiu, amb la trobada dels casals d’estiu de la Serra d’en Mena. En total, s’han aconseguit fer més de 200 activitats diferents que han ajudat a constatar una evolució positiva en les xarxes i la cultura de treball col·laboratiu de la comunitat, enfortint-la, millorant la seva cohesió i conscienciant-la del seu potencial. El procés comunitari, a més, ha establert uns àmbits de treball per abordar la qüestió de la igualtat d’oportunitats per a la infància, l’adolescència i la joventut, considerat el nus crític del projecte

L’acte va comptar amb la presència de diversos regidors del PSC (Esteve Serrano, Petry Jiménez, Pedro Luis Cano i Lídia Montero) i també va ser-hi present, si bé de manera virtual a través d’un video, Agustí Viñas, un dels motors del projecte en aquests primers anys de vida i que per motius d’edat es desmarca a partir d’ara.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.