Santa Coloma
 

Un espectacular mural feminista ja llueix a l'edifici de la CIBA

  • Xavi Chica

Arriben temps de dona a Santa Coloma. Amb aquest nom, Temps de dones, s'ha batejat avui l’enorme mural que identificarà el nou espai de la CIBA, una obra esplèndida de l'artista basca Irantzu Lekue que il·lumina ja el futur feminista del centre, i que ha comptat amb la col·laboració del Consell de Dones de la ciutat i altres entitats. El nou espai de la CIBA serà un laboratori d'idees innovadores amb el qual es vol difuminar l'escletxa que separa encara homes i dones en molts àmbits. 

L'alcaldessa de Santa Coloma en funcions, Núria Parlon, ha recordat els objectius que es persegueixen amb la posada en marxa del nou espai, previst per a finals de setembre o principis d'octubre (en la seva primera fase). "Es tracta d'un projecte únic que buscarà reduir les desigualtats que pateixen les dones. Per exemple, en ocupació femenina hi ha entre 6 i 10 punts de diferència més d'atur", ha indicat l'alcaldessa.

Combatre la violència masclista, aprofundir en la memòria històrica de les dones colomenques (seguint l'estela de la feina feta per l'entitat Artemis), potenciar la cultura popular, lluitar contra el canvi climàtic, prevenir el bullying als centres escolars i treballar perquè es respecti la diversitat sexual i afectiva a la ciutat són altres de les metes que es busquen amb l'obertura del nou centre, que lluirà, a la part superior, jardins verticals i horts urbans.

L'espectacular mural que dóna la benvinguda a una de les principals entrades de la ciutat és el resultat d'un procés participatiu en el qual també ha posat el seu granet de sorra a l'alumnat de l'institut Ramon Berenguer IV.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.