Telèfons de contacte per informació sobre

Covid-19

Recomanacions oficials contra el

Coronavirus

Mor l'expresident de La Colmena Josep Martinell als 89 anys

  • Josep Maria Roca

De manera sobtada, l'exregidor i expresident de la Cooperativa La Colmena Josep Martinell i Grau va morir ahir al seu domicili de Santa Coloma a l'edat de 89 anys. 

Nascut a la nostra ciutat al març de 1930, va estudiar enginyeria, professió que va exercir al llarg de la seva carrera professional. Implicat en moviments ciutadans (membre de la comissió de festes municipal als anys 60), va presentar-se com a cap de llista de Convergència i Unió a les primeres eleccions municipals després de la restauració de la democràcia. Va resultar escollit juntament amb el metge Albert Noguera per la llista convergent. 

El pacte de progrés que va funcionar en aquells primer anys de democràcia, i que incloïa PSUC, PSC i CDC a Santa Coloma de Gramenet, va fer que formés part del govern municipal agafant la cartera d'Urbanisme. Sempre explicava amb orgull que durant el seu mandat es va crear el vial del riu Besòs, inexistent abans de la democràcia. 

Després de la tasca política, es va fer càrrec de la Cooperativa La Colmena, agafant la presidència, en la qual va estar 35 anys. L'entitat social i cultural va passar durant aquesta època els pitjors moments dels seus 103 anys d'història, però va aconseguir passar la mala situació gràcies a la venda de l'edifici que tenia en propietat amb façanes a la Rambla Sant Sebastià i al carrer Sant Josep. Ell va ser el representant de l'entitat en la permuta feta amb Construcciones Ortega. 

Des de 2005, Josep Martinell era col·laborador habitual de El mirall.net, on la seva opinió no deixava indiferent ningú. 

El seu enterrament s'oficiarà al tanatori de la Ronda de Dalt dilluns a les 11 hores.  La vetlla es farà des de diumenge a les 17 hores en l'horari d'obertura del Tanatori i fins l'hora de la cerimònia.

Descansi en pau. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.